Video - Het blad van je hockey stick tapen

Het blad van je hockey stick tapen

Om te zorgen dat je zo optimaal mogelijk de puck kunt schieten is het belangrijk om te zorgen dat je het blad van je stick intaped. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en het is dat ook erg persoonlijk welke manier je zelf het best vindt. Ook helpt het intapen van je stick tegen het slijten van je stick of dat er hoekjes uit je stick springen.

Stick tape

Om je ijshockeystick in te tapen heb je sticktape nodig, deze tape heb je in verschillende kleuren, grote rollen en kleine rolletjes. De meest gebruikte kleur is echter zwart omdat veel spelers het idee hebben dat de goalie bij andere kleuren de puck in het blad kan zien. Dat zou betekenen dat de goalie beter in kan schatten hoe je gaat schieten.

Manieren om je stick te tapen

Er zijn verschillende manieren om je stick in te tapen. De meest voorkomende manier is van de toe naar de hiel van de stick, met een halve overlap. Met deze overlap zorg je er voor dat de tape niet oprolt als je puck door het blad glijdt. Door het tape heb je ook meer grip op de puck, waardoor je de puck spin mee kunt geven. Naast deze manier zijn er ook spelers die alleen de verste helft van het blad intapen, dus vanaf de toe naar halverwege het blad zodat de puck aan het einde van het blad extra grip krijgt en daarvoor makkelijk glijdt. Ook zijn er spelers die twee strips over de lengte van het blad plakken zodat de onderkant van het blad makkelijker over het ijs blijft glijden.

Wil je kijken hoe je je blad intaped kijk dan hieronder onze video

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.