G-form bescherming is de ideale bescherming voor maximaal comfort zonder veiligheid op te offeren!

Skeeler en skate wielen

Het weer laat ons weer toe om lekker buiten te skaten en skeeleren, om zonder tegenslag aan je seizoen te kunnen beginnen is het belangrijk om een materiaalcheck te doen! Het is namelijk erg vervelend als je halverwege een lange tocht pech krijgt met wielen of lagers. Als de wielen van skeelers lang opgeborgen hebben gelegen is het handig om te controleren of ze niet droog zijn geworden, ze voelen dan erg hard aan en klinken holler dat goede wielen. Ook kunnen er kleine scheurtjes in het wiel zitten die er op duiden dat het wiel droog is. Droge wielen kunnen er voor zorgen dat je wielen tijdens je rit afbrokkelen of scheuren, waardoor je je rit niet meer voort kunt zetten.

Check je lagers

Ook je lagers kunnen er voor zorgen dat je niet meer van je skeelertocht kunt genieten, doordat er in verloop van tijd altijd wat vuil in de lagers komt te zitten kan dit zich opbouwen waardoor lagers minder draaien, of zelf blokkeren. Je kunt vaak aan je lagers horen of ze schoongemaakt moeten worden, ze gaan dan namelijk kraken of tikken. Als je tijdens het draaien van je wielen zo’n geluid hoort weet je dat er vuil of zand tussen de bolletjes van de lagers zit. Zorg er dus voor dat je wielen blijven draaien en houd je lagers schoon! Check ook even de spacers op deukjes of puntjes, als deze niet recht zijn kunnen ze ook de lagers beschadigen.

Maak je wielen en lagers schoon

Het schoonmaken van skeelerwielen kun je het beste met alleen water doen, zeep heeft namelijk een uitdrogende werking doordat het vet verwijderd en zal er dus voor zorgen dat je wielen sneller uitdrogen. Met een spons of borstel kun je het meeste stof van je wielen verwijderen en zorg je er voor dat er minder vuil in je lagers komt.

Het schoonmaken van je lagers kun je op verschillende manieren doen, je kunt een speciaal potje lager cleaner kopen, of je maakt ze zelf thuis schoon met wat wasbenzine. In het eerste geval stop je de lagers in het daarvoor gemaakte potje met een soort wasbenzine, als je dit potje schud krijg je een soort wasmachine effect. Even laten weken, en je lagers zijn weer klaar voor gebruik.

Boutjes en slijtage van je wielen

Naast wielen en lagers is het ook belangrijk om de boutjes van je skates even na te lopen op voornamelijk roest en verbuigingen. Roest kan je frame en je lagers aantasten. Ook worden de boutjes hiervan zwakker en ook verbogen of kromme boutjes kunnen er voor zorgen dat je wielen niet meer lekker draaien.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de slijtage van je wielen. Het voorste wiel slijt vaak het hardst omdat je hier het meest mee afzet. Je wielen slijten dus niet allemaal even snel. Om dit op te lossen kun je om de zoveel tijd je wielen roteren en 180 graden draaien in het frame. Met het roteren van je wielen bedoelen we dat je het voorste wiel naar achter plaatst en de rest eentje naar voren opschuift. Dit zorgt er voor dat je wielen zo gelijkmatig mogelijk slijten.

Kijk hieronder ook onze video over het seizoensklaar maken van je skeelers en inline skates!

 

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.