Video - Het vervangen van Maple en Evo veren

Evo en Maple veren

In deze blog willen we het met jullie hebben over het vervangen van de veren van Maple en Evo klapschaats onderstellen. In tegenstelling tot de nieuwe veren van Viking hebben de veren voor Maple en Evo onderstellen maar 1 sterkte. Dit heeft er mee te maken dat je de pinnetjes waaraan de veren worden bevestigd op de beugel, kunt verstellen. Hiermee verhoog of verlaag je de spanning op de veer waardoor het ijzer respectievelijk harder of zachter terug klapt. Een hogere veerspanning is vaak aan te raden voor sprinters en mensen met een korte explosieve afzet. Omdat een hogere veerspanning er voor zorgt dat het ijzer sneller terug komt.

Benodigdheden voor het vervangen van Evo en Maple veren

Voor het vervangen van Maple en Evo veren heb je nodig:

  • Veter
  • Maple of Evo veer
  • 2 Steeksleuteltjes

Om de veer lost en vast te trekken kun je de veter gebruiken, maak een lusje van de veter en doe deze om de veer heen. Nu kun je de veer gemakkelijk van het pinnetje af trekken en op dezelfde manier er weer een nieuwe veer omheen trekken. Kijk voor een voorbeeld van het vervangen van de Maple en Evo veer ook een naar onze vlog. Hierin demonstreert Edwin het vervangen van de veer.

Neem ook eens een kijkje bij de andere video’s op ons youtube kanaal, hier vind je handige tips en tricks voor het beoefenen van de schaats en skeeler sport!

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.