Video -  Het vervangen van Viking Nagano klapschaats veren.

Het vervangen van Viking Nagano klapschaats veren

In deze blog willen we het met jullie hebben over het vervangen van de veren voor de Viking Nagano klapschaats onderstellen. Deze onderstellen hebben in tegenstelling tot de nieuwe onderstellen van Viking 1 soort veer met dezelfde veerspanning. De veer voor de Nagano onderstellen bestaat uit één stuk waar de nieuwe veren 2 stuks per onderstel gebruiken.

Benodigdheden voor Nagano veren vervangen

Om je Nagano veren te vervangen heb je een aantal dingen nodig:

-          Een viking verentrekker tool

-          Maat 4 inbussleutel 2x, dit maakt het werk een stuk makkelijker

-          Nieuwe veren

Nagano veer vervang instructies

Om de veren te vervangen draai je allereerst de bolkop schroefjes uit het scharnierpunt van het onderstel. Dit gaat makkelijker met twee inbussleutels omdat het nog wel eens wil voorkomen dat het binnenbusje mee draait. Als je de bolkopjes er uit gehaald hebt, kun je het klapstel licht openklappen tot het potje van het ijzer vrij komt en het ijzer dan naar de achterkant van de schaats trekken. Nu kun je de veer verwijderen door hem onder de brug door te draaien en kun je vervolgens op dezelfde manier de nieuwe veer er weer op zetten.

Let op: Bij sommige oudere modellen wil de brug nog wel eens tegen de schoen aan zitten, dit betekent dat de veer er niet meer onderdoor past. Hiervoor kun je de brug via de binnenkant van de schoen los draaien om zo wat ruimte te maken voor de vervanging van de veer.

Wanneer je de nieuwe veer op dezelfde manier als de oude terug geplaatst hebt kun je het ijzer weer op dezelfde wijze terug plaatsen. Controleer voordat je de bolkopjes terug draait of er nog genoeg locktight (het blauwe goedje) op de boutjes zit, dit zorgt er namelijk voor dat ze niet los trillen tijdens het schaatsen of vervoer. Als de bolkopjes weer vast zitten kun je met de verentrekker van Viking de uiteinden van de veren over de haakjes op het onderstel plaatsen en je schaatsen zijn weer klaar voor gebruik!

Wil je dit nog eens terugzien op beeld dan kan dit in onze vlog over het vervangen van de Nagano veer!

Viking Nagano veren vervangen video tutorial:

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.