Video -Hoe vervang ik de veer van mij Viking Icon , Pure , Sapphire of eclipse klap onderstel?

Het verwisselen van een Viking Sapphire klapschaats veer

Het verwisselen van veren voor Viking klapschaatsen is nooit makkelijker geweest dan met het nieuwe klapsysteem van Viking. Je hoeft hiervoor niet meer het ijzer van je brug te halen of van alles los te schroeven. Je kunt met een veren trekker zo de veer er af halen en er weer op zetten! Terwijl je bij het oude systeem veel omslachtiger te werk moest gaan. De nieuwe veren zijn te gebruiken voor de modellen Sapphire, Icon, Eclipse en Nanoflex.

Nieuwe veren in verschillende sterkten

De nieuwe veren van Viking zijn verkrijgbaar in verschillende sterkten. Dit zorgt er voor dat het of lichter wordt om af te zetten of zwaarder. Het voordeel van een zwaardere veer is dat het ijzer sneller terug klapt en ook minder de neiging heeft om in het potje terug te stuiteren waardoor hij eigenlijk meerdere keren klapt.

De drie verschillende sterkten in veren

De veer met de lichtste veerspanning is veer nummer 1, deze veer is rood van kleur en is bedoeld voor de lichtere rijders en jeugd. Omdat deze veer minder stijf is zal je schaats makkelijker open klappen en je afzet dus minder kracht kosten.

De veer met de middelste veerspanning is veer nummer 2, deze veer is blanco van kleur en is uitermate geschikt voor allround en marathon schaatsers. Omdat de het ijzer met deze veer iets sneller dicht klapt dan bij de lichte veer kun je makkelijker een snelle afzet uitvoeren.

De veer met de hoogste veerspanning is veer nummer 3, deze veer is blauw van kleur en is geschikt voor sprinters en schaatsers met een krachtige afzet. Omdat het ijzer snel terug klapt en door de hoge veerspanning makkelijker terug in het potje komt kun je snel en krachtig afzetten. Ideaal voor sprinters en hoge snelheden.

Zoek zelf de veer die het beste bij je past

Welke veer het beste bij je past blijft persoonlijke voorkeur, hierboven staan globaal de richtlijnen uitgelegd maar dit kan natuurlijk per persoon verschillen. Een te sterke veel kan je bijvoorbeeld veel kracht kosten als je een schaatser bent met een lichte techniek. Een te slappe veer kan er dan weer voor zorgen dat de schaats onder je gaat klapperen.

Bekijk hieronder ook onze instructie over het vervangen van de nieuwe veren van Viking!

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.