Video's - Zelf je schaats beschermers op maat maken

Schaats beschermers voor verschillende soorten schaatsen

In deze blog hebben we het over het op maat maken van beschermers voor alle soorten schaatsen. Er zijn verschillende soorten beschermers verkrijgbaar en daarom leggen we uit welke beschermers handig zijn voor welke schaatsen en hoe je ze op maat maakt. Voor ijshockey en kunstschaatsen wordt meestal gebruik gemaakt van two-guard beschermers, ook zijn er voor kunst- en ijshockeyschaatsen universele beschermers. Voor schaatsen met lange ijzers, noren, klapschaatsen en shorttrack schaatsen bestaan er two-guards en tri-guards.Bekijk hier onder de drie filmpjes voor de verschillende soorten beschermers.

Two-guard schaats beschermers op maat maken

Dit zijn zoals eerder genoemd de beschermers voor kunst- en ijshockeyschaatsen. Om je two-guards op maat te maken heb je nodig, een scherp mes of een scherpe schaar, een stift, een kruiskop schroevendraaier en een hamer. De two-guard beschermers maken gebruik van een veer tussen de twee delen om de beschermers om het ijzer te klemmen. Kijk hieronder het filmpje met een voorbeeld hoe je je two-guards op maat maakt.

Universele schaats beschermers op maat maken

Ook deze beschermers zijn geschikt voor kunst- en ijshockeyschaatsen. Om deze beschermers op maat te maken heb je alleen een stift en een scherp mes of een schaar nodig. Deze beschermers maken gebruik van een rubberen band om de beschermers aan het ijzer te verbinden. Kijk hieronder het filmpje hoe je je universele beschermers op maat maakt.

Schaats beschermers voor noren, klapschaatsen en shorttrack schaatsen op maat maken

De two-guards en tri-guards voor noren werken op dezelfde manier als de two-guards voor kunst- en ijshockeyschaatsen. Hiervoor heb je dus ook een scherp mes of een scherpe schaar nodig, een stift, een kruiskop schroevendraaier en een hamer. Deze two- en tri-guards maken gebruik van hetzelfde systeem als de kunst- en ijshockey two-guards. Alleen zijn de beschermdelen langer dan bij de kunst- en ijshockeyschaatsen. Tri-guards worden vaak gebruikt voor langere ijzers omdat de two guards daarvoor soms niet lang genoeg zijn. Heb je hele kleine noren dan kun je soms ook de two-guards voor kunst- en ijshockeyschaatsen gebruiken. Bekijk hier de video over het op maat maken van noren schaatsbeschermers.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.