Waar moet je op letten bij het aanschaffen van nieuwe rolschaatsen? Hieronder staat het allemaal uitgelegd. Mocht je nog vragen hebben dan kun je die altijd aan één van onze experts stellen via de klantenservice.

Waarom zou ik rolschaatsen moeten kiezen?

Rolschaatsen brengen het nostalgische gevoel van vroeger weer helemaal terug. In de jaren ‘90 waren de inline skates helemaal in, maar langzaamaan beginnen de rolschaatsen weer terug te komen. Er worden tegenwoordig weer rollerskate disco’s georganiseerd, waar je net als in de jaren ‘60 kan dansen op rolschaatsen. Wat ook heeft geholpen, is de stoere sport roller derby. In Nederland wordt deze sport steeds groter en er worden steeds meer wedstrijden georganiseerd.

Harde of zachte wielen?

Bij rolschaatsen kun je uit twee soorten wielen kiezen, namelijk harde en zachte wielen. De hardheid van de wielen wordt aangegeven van 0 tot 100 A. Hoe dichter je bij de 100 komt hoe harder de wielen zijn. Het fijne aan harde wielen is dat die een lange levensduur hebben. Helaas heb je wel minder grip en een slechtere schokdemping. Dit hebben zachtere wielen wel, alleen is de levensduur van zachte wielen korter.

Welke schoen bij rolschaatsen is het beste?

Bij rolschaatsen kun je kiezen uit een harde en een zachte schoen. Harde schoenen bieden een goede stabiliteit tijdens het skaten. Hier kun je lange stukken mee afleggen. Mocht de binnenschoen versleten zijn, dan is die gemakkelijk te vervangen. Als je geen lange afstanden wilt afleggen, maar juist meer bewegingen wilt, dan is een zachte schoen beter. Ook zijn zachte schoenen ventilerend. Bij rolschaatsen geldt hetzelfde voor inline skates, de rolschaatsen moeten één maat groter zijn dan je eigen schoenmaat.

Vervang de rem van de rolschaatsen op tijd!

Het stoppen is bij rolschaatsen anders dan bij inline skates. Bij inline skates zit de rem achterop en bij rolschaatsen zit de rem voorop. Dit zal zeker wennen zijn als je skates gewend bent. Vervang de rem van de rolschaatsen wel op tijd, zodat je goed kunt stoppen in het verkeer.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.