De zomer is aangebroken en het is weer tijd om lekker op vakantie te gaan. Ook houdt het sportseizoen op, waardoor er geen wedstrijden meer zijn. Maar hoe hou je in deze tijd je conditie op peil?

sporten in de zomer  conditie op peil houden

Vermijdt het “detraining” effect!

Het ‘detraining’ effect houdt in dat het lichaam verandert omdat je minder of bijna niet traint. Veel mensen herkennen dit als ze bijvoorbeeld ziek zijn geweest en een tijdje minder bewogen hebben. Hierna zijn de eerste paar keren sporten een stuk zwaarder. Dit effect krijg je ook als je een paar weken op vakantie bent geweest. We hebben een aantal tips hieronder neergezet waardoor je toch fit blijft in de zomer.

Sport in de vakantie

Tijdens een korte vakantie kun je best even rust nemen, maar als je drie weken weg bent is het toch verstandig om te gaan sporten. Bij hotels zijn er vaak wel sportaangelegenheden, maar je kunt natuurlijk ook zelf een circuit bedenken. Ben je op vakantie in een warm land? Dan is het verstandig om vroeg in de ochtend of als de zon onder gaat te gaan sporten. 

Skaten & skeeleren zijn de ideale sporten voor in de zomer!

Skeeleren en skaten zijn ideale sporten voor de zomer. Je houdt je conditie op peil en traint ook nog eens heel veel spiergroepen, wat wil je nog meer? Met skeeleren train je de onderbenen, billen en buik. Je onderbenen gebruik je voor het afzetten en door de gehurkte houding die je aanneemt bij het skaten worden de billen getraind. De buikspieren worden getraind doordat je tijdens het skaten evenwicht moet houden. Met een half uurtje skaten verbrand je ongeveer 300 calorieën. Hierdoor is dit best een intensieve work-out.

Haal je skates bij Oomssport!

Met het grootste assortiment in de Benelux is er voor iedereen wel geschikte skates of skeelers te vinden. Zo hebben we skeelers, inline skates, rolschaatsen en inline hockey skates voor groot en klein. Neem ook een kijkje bij onze beschermingsproducten om te zorgen dat je veilig kunt skaten of skeeleren.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.