Na het skate seizoen is het belangrijk om te checken of de wielen van je skates niet versleten zijn. Versleten wielen kunnen ervoor zorgen dat je meer weerstand voelt tijdens het skaten. Vervang dus op tijd de wieltjes om goed te kunnen skaten. Hieronder staat uitgelegd hoe jij in drie stappen de wielen van je skates kunt vervangen.

De benodigdheden

  • Gereedschap voor het verwijderen van de assen, lagers en spacers

  • Droge doek

  • Nieuwe onderdelen (als het echt nodig is)

Stap 1: Verwijder de assen, lagers en spacers

Een wiel zit vastgemaakt aan het frame met assen, lagers en spacers. De eerste stap is dan ook om die te verwijderen. Het wiel kan met één of twee assen vastgemaakt zijn, dat hangt van het merk skates af. De assen draai je los met een gereedschap, wanneer die los zit kun je die uit het wiel verwijderen. Gebruik ook gereedschap om de lagers en de spacers uit het wiel te verwijderen. Je kunt nieuwe lagers en spacers aanschaffen, maar als die nog in goede staat zijn kun je ze zeker hergebruiken.

Skeeleren beginnen   Waar moet ik op letten bij aanschaffen skeelers

Stap 2: Maak het frame en de assen schoon

Maak hierna het frame en de assen even schoon met een droge doek. Hierdoor haal je al het vuil weg wat zich in de loop der tijd heeft opgehoopt.

Stap 3: Zet de nieuwe wieltjes in het frame

De derde stap is om de lagers en spacers weer terug te zetten in de nieuwe wielen. Zorg wel dat de lagers strak zitten, dit is belangrijk tijdens het skaten. Hierna kan het wiel weer in het frame gezet worden. Stop hierna de as door het wiel en draai de schroef in de as aan. Draai de schroef niet te hard aan want het wiel moet wel goed kunnen draaien.

Vragen over het vervangen van wieltjes?

Heb je nog vragen over het vervangen van wieltjes? Neem dan contact op met de klantenservice van Oomssport. Die is te bereiken via 070 – 3298811 of mail naar klantenservice@oomssport.nl.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.