Het wordt weer lekker weer en het is tijd om de skeelers of skates uit de kast te halen. Met skaten kun je hele mooie tochten maken en je traint ook nog eens heel veel spiergroepen. Wat wil je nog meer?

speed skating mannen   speed skating

Skeeleren en afvallen is een goede combinatie!

Ook al lijkt het misschien niet zo, maar skaten is een enorm zware sport. Het lijkt gemakkelijk door de hoge fun factor die de sport heeft. Het is een zware sport omdat alle kracht uit je benen gehaald moeten worden. Het fijne is wel dat je veel snelheid behaalt met skaten en dat je een goede conditie opbouwt.

Skaten is trouwens beter dan hardlopen, dit komt door de vloeiende beweging die je maakt. Bij hardlopen krijgen je knieën een schok, waardoor er eerder kans op blessure is. Met een halfuurtje skaten kun je al gauw zo’n 200 tot 300 calorieën verbranden.

Welke spieren train je bij het skeeleren en skaten?

Bij het skeeleren en skaten train je verschillende soorten spieren, of beter gezegd 'spiergroepen': de benen, billen en buikspieren. De beenspieren gebruik je om je af te zetten tijdens het skaten. Je benen gebruik je volop tijdens het sporten, waardoor je best spierpijn kunt hebben na een tochtje skaten. Door dat je in een gehurkte houding skate om meer snelheid te behalen train je naast je benen ook je bilspieren. Door je buikspieren aan te spannen behoudt je evenwicht tijdens het skaten. Door vaak te skaten of skeeleren krijg je ook een platte buik. Hoeveel calorieëren kun je verbranden met skeeleren en skaten? Met skeeleren of skaten zul je ongeveer 600 calorieën verbranden.

Skeelers en bescherming bij Oomssport

We hebben verschillende soorten skates, zoals inline hockey skates, inline skates, skeelers en rolschaatsen. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte skate te vinden. Vergeet niet om ook even een kijkje te nemen bij onze bescherming en onderhoudsproducten. Voor meer rijplezier wil je dat je skates goed werken en de kans verkleinen dat je valt.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking