Het skateseizoen is weer begonnen en waar moet je precies op letten bij het aanschaffen van nieuwe skates? Hieronder geven we een aantal tips waardoor jij de beste skates kunt uitzoeken.

vrouw skaten     sportieve skater

Kies 1 maat groter dan je schoenmaat

Het is beter om skates aan te schaffen die één maat groter zijn dan je schoenen. Door de warmte gaan je voeten uitzetten en je wilt natuurlijk niet dat je voeten knel gaan zitten tijdens het skaten. Probeer de skates eerst 10 à 15 minuten thuis uit, als ze dan nog altijd pijn doen heb je waarschijnlijk de verkeerde maat.

Naast dat je moet kijken naar de maat hebben inline skates verschillende soorten schoenen, namelijk soft-boot en hard-boot. Het fijne aan soft-boot schoenen is dat die vaak ventilerend zijn en comfortabeler zitten dan hard-boot. Maar hardboot schoenen bieden meer controle en zijn stabieler. Het hangt er maar net vanaf wat jij fijn vindt zitten.

Verschillende soorten wieltjes

Wil je snelheid maken en lange afstanden skaten of wil je juist in de stad gaan skaten? Bij de eerste optie is het beter om voor een wielmaat te kiezen tussen de 90 – 100 mm of zelfs 110 mm. Hoe groter het wiel van de skates, des te meer snelheid je maakt en minder energie het kost.

Wil je in de stad skaten dan is het beter om kleinere wieltjes te nemen, deze wieltjes zijn tussen de 80 – 84 mm. Hiermee ben je wendbaarder in het verkeer, omdat je sneller kan stoppen en draaien.

Bescherming is het belangrijkste

Het belangrijkste tijdens het skaten is om je goed aan te kleden met bescherming. Je wilt natuurlijk niet gewond raken als je valt. Klik hier en zie ons gehele assortiment aan bescherming!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.