Oomssport Blog

 1. Video - Welke skeeler of inline skate wielen zijn geschikt voor mij?

  Video - Welke skeeler of inline skate wielen zijn geschikt voor mij?

  Skeeler en inline wielen

  De zomer komt er weer aan en daarmee ook het skeeler seizoen. Het is belangrijk om met het juiste materiaal aan je seizoen te beginnen. Daarom nemen we met jullie een kijkje in de wereld van de skeeler wielen en lagers. Er zijn verschillende soorten en maten wielen voor zowel skeeleren als inline skaten. Het is belangrijk dat je de juiste wielen kiest bij jouw manier van skeeleren. Hieronder hebben we de mogelijkheden uiteen gezet, bekijk ook onze video over dit onderwerp hieronder.

  De maat van je skeeler wielen

  Allereerst is de maat van het wiel belangrijk, zowel voor het gebruik als de hoeveelheid energie die je nodig hebt om te blijven rollen.

  Lees meer »
 2. Video - Hoe berg ik mijn schaatsen op?

  Video - Hoe berg ik mijn schaatsen op?

  Hoe berg ik mijn schaatsen op?

  Het komt regelmatig voor dat je na de zomer je schaatsen weer eens van zolder pakt en dat er dan roest op zit of aanslag in het ijzer. Dit is zonde omdat het ijzer hiermee minder makkelijk scherp wordt en de kwaliteit van het ijzer er op achteruit gaat. Wij willen je een paar simpele trucs meegeven waarmee je aanslag en roest op je ijzers kunt voorkomen!

  Lees meer »
 3. Video - Het onderhoud van je slijpsteen voor handslijpen

  Video - Het onderhoud van je slijpsteen voor handslijpen

  Hoe onderhoud je je slijpstenen?

  Nu het seizoen weer begonnen is, is het natuurlijk ook weer tijd om te zorgen dat je schaatsen scherp zijn en blijven. Nu kunnen wij natuurlijk voor je slijpen maar voor de mensen die zelf thuis willen slijpen is het van belang dat ook de slijpstenen goed onderhouden worden. Het is namelijk zo dat door het slijpen ook de steen slijt, als je te lang door slijpt zonder je steen te onderhouden kan de steen groeven krijgen of hol worden, afhangende van je slijptechniek. Ook voor je bramensteentje geldt dat deze groeven kan krijgen als je niet regelmatig onderhoud pleegt aan je stenen. Naast groeven in je stenen komen je stenen ook vol te zitten met slijpsel op den duur.

  Lees meer »
 4. Kalender Oomssport marathoncup 2018/19

  Kalender Oomssport marathoncup 2018/19

  Al jaren zijn wij hoofdsponsor van de marathoncup die gehouden wordt op de Uithof in Den Haag. Het zijn wedstrijden voor alle leeftijdscategorieën. De wedstrijden zijn begin oktober van start gegaan. Hierbij de kalender voor de rest van het seizoen. We kijken uit naar spannende en vooral leuke wedstrijden.

  Lees meer »
 5. Video - Blaren van of tijdens het schaatsen, hoe ontstaan ze en hoe voorkom je ze?

  Video - Blaren van of tijdens het schaatsen, hoe ontstaan ze en hoe voorkom je ze?

  Blaren tijdens het schaatsen

  In deze blog hebben we aandacht voor blaren, het komt wel eens voor dat mensen door het schaatsen blaren krijgen omdat er iets niet helemaal goed gaat tijdens het schaatsen of met de schoen. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat je de kans op blaren zo veel mogelijk vermindert.

  Hoe ontstaan blaren tijdens het schaatsen? En hoe voorkom je ze

  Lees meer »
Copyright ┬ę 2016 Magento. All rights reserved.