Blog

 1. Video - Onderhoud je schaatsen ook in de zomer!

  Video - Onderhoud je schaatsen ook in de zomer!

  Onderhoud aan je schaatsen in natuurlijk ook in de winter belangrijk, maar in de zomer is het natuurlijk ideaal om al het achterstallig onderhoud weg te werken. Zo ben je weer helemaal klaar voor het nieuwe winterseizoen. Het wil ook nog wel eens voorkomen dat er iets stuk is aan de schaats wat langer tijd nodig heeft, bijvoorbeeld de veterkap of hakstukjes. Om dit te repareren moeten de schaatsen terug naar Viking waardoor je ze een tijdje kwijt bent. Dit wil je natuurlijk in de winter het liefst voorkomen. Je kunt veel van dit onderhoud gemakkelijk zelf doen, heb je liever dat het voor je wordt gedaan dan bieden wij een complete zomerbeurt aan voor je schaatsen!

  Lees meer »
 2. Video - Interview over fietskleding met Craft Nederland met Huub Stamsnieder

  Video - Interview over fietskleding met Craft Nederland met Huub Stamsnieder

  Bij Oomssport werken we al vele jaren prettig samen met Craft sportswear. Bij Oomssport hebben we dan ook vrijwel de gehele collectie van Craft sportswear uit voorraad leverbaar. We willen je graag meer vertellen over de mensen achter het merk Craft. Vandaar dat we vandaag te gast zijn bij Huub Stamsnieder in de dealer showroom van Craft Nederland.

   Craft maakt in hun formule gebruik van hun 3-lagen standaard. Dit zorgt voor optimale bescherming en behoud van je lichaamstemperatuur wanneer je aan verschillende weersomstandigheden wordt blootgesteld. Van regen tot brandende zon, Craft heeft kleding voor jouw specifieke wens.

   

  Lees meer »
 3. Video - Penny boards, jouw beste vervoersmiddel in de zomer!

  Video - Penny boards, jouw beste vervoersmiddel in de zomer!

  Penny board 

  Een Penny board is een kunststof skateboard , in de industrie bekend als een short cruiser. De term "Penny" is synoniem met "Penny Skateboards", een in Australië gevestigd bedrijf dat in 2010 is opgericht door Ben Mackay. Penny is een geregistreerd handelsmerk voor skateboards, maar is algemeen verbreid om alle kleine plastic skateboards te beschrijven vanwege de populariteit van het merk. Penny Skateboards maakte plastic skateboards opnieuw populair door een plastic deck van hoge kwaliteit te combineren met cruiser wheels en trucks. Penny Skateboards is vernoemd naar Ben Mackay's zus, Penny.

  Penny boards zijn samengesteld uit verschillende delen, die afzonderlijk worden gemaakt. Ze kunnen worden gekocht als complete, volledig geassembleerde skateboards of in afzonderlijke delen. Omdat ze zijn gemaakt van plastic, hebben Penny-platen een lichter gewicht, maar zijn ze ook ongelooflijk sterk. 

  Lees meer »
 4. Video - Skeeleren is genieten en ook nog eens erg gezond!

  Video - Skeeleren is genieten en ook nog eens erg gezond!

  Skeeleren of skaten heeft veel voordelen voor geest en lichaam. Het is gezond en maakt gelukkig. Tijdens het sporten maak je namelijk een stofje aan wat je een geluksgevoel geeft, niet alleen met skaten dus. Maar met skaten kom je ook nog op mooie plekken buiten de sportschool!

  Conditie en kracht

  Skeeleren is een hele goede manier om je conditie te verbeteren en af te vallen.

  Lees meer »
 5. Video - Interview met marathon schaatsster Jane Ravestein.

  Video - Interview met marathon schaatsster Jane Ravestein.

  Jane Ravestein (nr 92) gaat haar 10e seizoen in. Jane is vaste klant bij Oomssport, daarom stelden we een aantal vragen aan haar.

  Dit seizoen rijdt Jane bij team Mastermind. Samen met Emma Engberts, Jessica Merkens en Nicky van Leeuwen vormen zij een team van 4. Wedstrijden rijden ze op bijna alle 400 meterbanen in Nederland. Ook gaan ze voor natuurijswedstrijden naar Oostenrijk (Weissensee) en Zweden (Falun). Het mooiste blijft uiteraard natuurijs in Nederland, met nog altijd de hoop op een Elfstedentocht.

  Jane is op haar 7de/ 8ste jaar begonnen met schaatsen. Eerst langebaan, maar al snel combineerde ze die wedstrijden met marathon wedstrijden. Daar lag haar kracht en passie. Het spel, de tactiek en de onderlinge strijd. Een hele mooie sport.

  Lees meer »
Copyright ┬ę 2016 Magento. All rights reserved.