Oomssport Blog

 1. KTT: Trainen, leren en presteren.

  KTT: Trainen, leren en presteren.

  Het seizoen 21/22 is al een tijdje begonnen maar 17 september zijn wij officieel met het winter seizoen gestart. Het winterseizoen hebben we geopend met een kamp in Heerenveen samen met de andere KNSB talenten teams.

  Het was erg wennen.. samen trainen met nieuwe teamgenoten, snel ijs, de spanning die af en toe komt kijken en wat vooral leuk was om weer te zien dat er wedstrijden gereden mochten worden waar publiek was toegestaan. Zo voelde het allemaal nieuw maar ook weer oud en vertrouwd.

  Lees meer »
 2. Wij zijn Schaatsteam Fortune Coffee!

  Wij zijn Schaatsteam Fortune Coffee!

  In deze nieuwe blog vertelt ploegleider Remco de Mik ons over de prestaties en doelen van Team Fortune Coffee.

  Twee jaar terug begonnen we als dames beloftenteam in de landelijke marathoncompetitie met; Brit Qualm, Heleen van der Hulst  Claudia Oranje en Rosalie Huisman. Zelf was ik (Remco de Mik) ploegvertegenwoordiger en ploegleider. Ons grootste doel was dat we vooral als team wilden rijden. Het rijden als team is het hele seizoen erg goed gegaan en qua uitslagen heeft het ook goed uitgepakt:  we hebben 1 leiderspak gewonnen (sprintpak meerdaagse), een aantal wedstrijden in het jongeren leiderspak gereden, 3e in het ploegenklassement geworden en we hebben meerdere podiumplaatsen gepakt.

  Lees meer »
 3. De schaatsbanen zijn weer open

  De schaatsbanen zijn weer open

  Het seizoen is weer begonnen, de schaatsbanen zijn weer open en Oomssport draait weer op volle toeren mee. Ons team staat ook dit seizoen weer klaar met advies, service en onderhoud. We hebben een grote voorraad aan nieuw materiaal en schaatsen voor sporters van ieder niveau. Ben je toe aan nieuw materiaal of zoek je een paar nieuwe schaatsen? Kom gerust eens langs in onze winkel, we helpen je graag verder.

  Lees meer »
 4. Kunstschaatsijzers

  Kunstschaatsijzers

  Het is niet moeilijk om te verdwalen in het aanbod van kunstschaatijzers. Zeker als je net begint met kunstschaatsen en nieuw bent, zul je niet zeker weten welk ijzer goed bij jou past. In deze blog bespreken we daarom de populairste kunstschaatsijzer van beginner tot professional, welke oefeningen je er mee kunt doen en wat de voordelen zijn.

  Wat voor kunstschaatsijzer heb ik nodig?

  Het type ijzer dat je nodig hebt verschilt per niveau van kunstschaatsen. Voor kleine sprongen heb je bijvoorbeeld een ander ijzer nodig dan voor dubbelsprongen. Wanneer je over kunt stappen van ijzer kun je het beste overleggen met je trainer, die weet wanneer je een nieuwe ijzer nodig hebt voor de oefeningen die je doet.

  Lees meer »
 5. Ijshockey runners

  Ijshockey runners

  Voor een ijshockeyschaats is de schoen de basis waarop je beoordeeld of een schaats goed zit. Een goed zittende schoen zorg er namelijk voor dat je je kracht kwijt kunt op het ijs. De schoen is niet het enige wat er voor zorgt dat je lekker schaatst. De runner is net zo belangrijk voor het gevoel dat je hebt met het ijs.

  Verschillen tussen runners

  Er zijn runners met verschillende eigenschappen, het hangt dan ook af van je persoonlijke voorkeur wat je goed vindt schaatsen. Zo zijn er tegenwoordig ook runners met carbon die lichter en flexibelere zijn dan normale runners. Er zijn runners met titanium coating die er voor zorgen dat je ze langer scherp blijven. Dan zijn er natuurlijk ook nog de traditionele ijzeren runners.

  Lees meer »
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.