Oomssport Blog

 1. 9 Tips voor schaatsonderhoud

  9 Tips voor schaatsonderhoud

  Een ABC'tje voor schaatsonderhoud. Het is voor de leversduur en het gebruik van schaatsen belangrijk dat ze goed onderhouden worden. We hebben daarom 9 "Oomssport tips"voor je op rijtje gezet.

  Lees meer »
 2. Waar op letten bij aanschaf van kunstschaatsen?

  Waar op letten bij aanschaf van kunstschaatsen?

  Het vriest dat het kraakt, op de sloten en kanalen vormt zich een laagje ijs. Dit is natuurlijk ook het moment waarop je weer aan kunstschaatsen denkt! Heb je nog geen kunstschaatsen en wil je ze aanschaffen of zijn je oude kunstschaatsen aan vervanging toe? Dan is het belangrijk om goed na te denken wat voor kunstschaatsen geschikt zijn voor jou. Daarnaast moeten ze goed aan je voeten zitten zodat je blessures tegen gaat en comfortabel kunt blijven schaatsen. In deze blog zullen we in het algemeen uitleggen welke belangrijke keuzes je moet maken. Voor gedetailleerde informatie over de keuze van kunstschaatsschoenen en kunstschaatsijzers of toch complete kunstschaatsen hebben we specifieke blogs die meer de diepte in gaan.

  Lees meer »
 3. Welke maat schaatsen moet ik kopen?

  Welke maat schaatsen moet ik kopen?

  De juiste maat schaatsen is erg belangrijk, teveel ruimte zorgt voor beweging en schuiven in de schaatsschoen, zo ontstaan blaren. Een te kleine schoenen veroorzaakt drukpunten en kramp. Bij loopschoenen is dat anders, daar is ruimte nodig om de stap te kunnen afwikkelen. Door de zijwaartse afzet met schaatsen is afwikkelen niet van toepassing. Toch verschilt het per type schaats hoeveel ruimte er nodig is. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de hiel goed strak achterin de schaatsschoen zit.

  Lees meer »
 4. Welke schaatsen zijn het beste voor mijn kind?

  Welke schaatsen zijn het beste voor mijn kind?

  Van schaatsen kun je genieten van jong tot oud. Het is niet moeilijk om te beginnen met schaatsen, zeker als kind leer je snel. Zonder angst, vol energie en met een soepel lichaam stappen ze het ijs op. Met vallen en opstaan leren ze hun balans te houden. Wij krijgen vaak de vraag welke schaatsen nu het beste zijn voor kinderen. We beantwoorden deze vraag graag in deze blog.

  Lees meer »
 5. Hoe kies ik de juiste maat skeelers?

  Hoe kies ik de juiste maat skeelers?

  Bij het kiezen van skeelers is het belangrijk dat je de juiste maat schoenen kiest, dit is eigenlijk nog belangrijker bij skeelers dan bij het kopen van schoenen. Skeelerschoenen zijn namelijk harder dan de meeste normale schoenen en door trillingen tijdens het skeeleren voel je op skeelers veel sneller pijnpunten dan in je schoenen. Zorg er daarom voor dat je weet waarop je moet letten bij het kopen van je nieuwe skeelerschoenen.

  Waarom is de goede maat skeelers kiezen zo belangrijk?

  Maar waarom is het nou juist bij skeeleren extra belangrijk om de goede maat te kopen. Er komt bij skeeleren veel druk op je enkels en je voet te staan, dit betekent dat je alle trillingen en ruimtes in je schoen extra goed voelt. Als je schoenen te klein zijn wordt je voet samengedrukt en krijg je veel pijn in je tenen en voorvoet, omdat bij elke trilling je voet extra samengeperst wordt. Bij te grote schoenen heb je het tegenovergestelde effect, doordat je ruimte over hebt in je schoen

  Lees meer »
Copyright ┬ę 2016 Magento. All rights reserved.