Oomssport Blog

 1. Voorkom koude voeten in je schaatsen!

  Voorkom koude voeten in je schaatsen!

  Sokken in je schaatsen

  Koude voeten en schaatsen horen een beetje bij elkaar. Omdat het, zoals te lezen in onze blog over sokken in schaatsen, niet handig is om dikke sokken aan te trekken zijn er andere oplossingen om warme voeten te houden. Je krijgt in schaatsen snel koude voeten omdat je met het stevig aantrekken van je schaatsen de doorbloeding van je voeten verminderd. Dikke sokken creëren wel een isolatie laag maar beperken daardoor wel het gevoel dat je hebt met het ijs tijdens het schaatsen. Een dikke laag tussen je voet en je schoen zorgt er voor dat je minder gevoel hebt met je schoen en je ijzer, waardoor je minder goed voelt wat je aan het doen bent. Ook ontstaat er met dikke sokken vaak frictie waardoor er sneller pijnlijke plekken ontstaan op je

  Lees meer »
 2. Craft V150 Engineered voor en door Team Nedflex

  Craft V150 Engineered voor en door Team Nedflex

  We hebben al meerdere jaren een samenwerking met team Nedflex. Vier meiden die weekelijks bij de landelijke dames marathons rijden. Iedere zaterdag een wedstrijd van 80 rondjes, een 4 daagse, een NK baan van 100 ronden en natuurlijk natuurijs in Oostenrijk, Zweden en hopelijk in Nederland. Toen we die nieuwe craft V150 Engineered schoenen zagen dachten we gelijk aan de Nedflex meiden. Zij hebben hier een leuk inspirerend stuk over geschreven. 

  Voor de marathonwedstrijd in Heerenveen werden wij verrast door Inge, die de ijsbaan van Thialf binnen kwam lopen met haar handen vol schoenendozen! De inhoud; nieuwe hardloopschoenen van Craft (de V150 Engineered), dankzij Oomssport. Vanaf nu zijn wij op en rond de ijsbaan dan ook te herkennen aan deze mooie roze schoenen!

  Lees meer »
 3. 9 Tips voor schaatsonderhoud

  9 Tips voor schaatsonderhoud

  Een ABC'tje voor schaatsonderhoud. Het is voor de leversduur en het gebruik van schaatsen belangrijk dat ze goed onderhouden worden. We hebben daarom 9 "Oomssport tips"voor je op rijtje gezet.

  Lees meer »
 4. Waar op letten bij aanschaf van kunstschaatsen?

  Waar op letten bij aanschaf van kunstschaatsen?

  Het vriest dat het kraakt, op de sloten en kanalen vormt zich een laagje ijs. Dit is natuurlijk ook het moment waarop je weer aan kunstschaatsen denkt! Heb je nog geen kunstschaatsen en wil je ze aanschaffen of zijn je oude kunstschaatsen aan vervanging toe? Dan is het belangrijk om goed na te denken wat voor kunstschaatsen geschikt zijn voor jou. Daarnaast moeten ze goed aan je voeten zitten zodat je blessures tegen gaat en comfortabel kunt blijven schaatsen. In deze blog zullen we in het algemeen uitleggen welke belangrijke keuzes je moet maken. Voor gedetailleerde informatie over de keuze van kunstschaatsschoenen en kunstschaatsijzers of toch complete kunstschaatsen hebben we specifieke blogs die meer de diepte in gaan.

  Lees meer »
 5. Welke maat schaatsen moet ik kopen?

  Welke maat schaatsen moet ik kopen?

  De juiste maat schaatsen is erg belangrijk, teveel ruimte zorgt voor beweging en schuiven in de schaatsschoen, zo ontstaan blaren. Een te kleine schoenen veroorzaakt drukpunten en kramp. Bij loopschoenen is dat anders, daar is ruimte nodig om de stap te kunnen afwikkelen. Door de zijwaartse afzet met schaatsen is afwikkelen niet van toepassing. Toch verschilt het per type schaats hoeveel ruimte er nodig is. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de hiel goed strak achterin de schaatsschoen zit.

  Lees meer »
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.