Oomssport Blog

 1. Inlegzolen voor schaatsen

  Inlegzolen voor schaatsen

  Inlegzolen voor schaatsen helpen bij het verbeteren van comfort in een harde schaatsschoen. Heb je na lang schaatsen last van je voeten of krijg je tijdens het schaatsen als last? Een inlegzool zorgt er voor dat je voet in de juiste positie in je schaatsschoen zit. Dit zorgt voor minder vervelende drukpunten en spanning voor je voet. Inlegzolen zijn verkrijgbaar voor verschillende soorten schaatsen. Ijshockeyschaatsen, kunstschaatsen en toerschaatsen hebben het meeste profijt van inlegzolen. Langebaanschaatsen hebben (meestal) geen ruimte voor inlegzolen, omdat ze nauw om de voet sluiten en thermoplastisch vervormd zijn.

  Lees meer »
 2. Tips voor stuntstep onderhoud

  Tips voor stuntstep onderhoud

  Hoe onderhoud ik mijn stuntstep?

  Stuntstep onderhoud is belangrijk als je lang wilt genieten van je stuntstep. Met regelmatig onderhoud voorkom je grotere gebreken en kun je dus zonder zorgen blijven steppen. Er zitten veel verschillende delen aan een stuntstep die onderhoud nodig hebben. De een belangrijker dan de ander, toch is het verstandig om alles goed na te kijken. Hieronder vind je tips voor onderhoud van alle onderdelen. Zo hou je zowel je stuntstep als jezelf in topconditie!

  Lees meer »
 3. De musthave producten van Team Fortune Coffee

  De musthave producten van Team Fortune Coffee

  Wat zijn nou de musthave producten van Team Fortune Coffee? In het marathonschaatsen heb je van alles nodig! Van goede schaatsen, naar snelle, maar ook veilige schaatspakken. In deze blog kom je alles te weten over wat je nodig hebt in het marathonschaatsen en wat wij als Team Fortune Coffee allemaal dragen!

  Lees meer »
 4. 5 techniektips van team Fortune Coffee

  5 techniektips van team Fortune Coffee

  Schaatsen, één van de moeilijkste sporten als je het mij vraagt. En dat zeg ik niet omdat ik zelf een schaatser ben, maar omdat ik dat echt zo ervaar. Voor schaatsen moet je verschillende dingen goed onder de knie hebben. Allereerst is dat conditie, want ja met marathonschaatsen rijd je minimaal 50 rondes en als je ‘pech’ hebt…moet je er 100 zien door te komen. Daarnaast is kracht ook een erg belangrijk puntje voor een schaatser én dus óók voor een marathonschaatser. Al die rondes lang moet je in je houding blijven zitten, en jezelf voortbewegen.

  Lees meer »
 5. Hoe bereidt Team Fortune Coffee zich voor op natuurijs?

  Hoe bereidt Team Fortune Coffee zich voor op natuurijs?

  Een 200 km wedstrijdstrijd of tocht schaatsen is een kwestie van leren verteren. Hoe meer je er gereden hebt, hoe makkelijker het je afgaat. Natuurijs, het woord zegt het al, is ijs gevormd door de natuur. Altijd anders. Scheuren, bobbels, sneeuwijs, dooi ijs, zwartijs zijn de termen die invloed hebben op de kwaliteit. Ook de weersomstandigheden spelen een rol: wind, sneeuw, temperatuur komen dan om de hoek kijken. Al deze ingrediënten maken natuurijs altijd anders, maar wel uitdagend!

  In deze blog probeer ik te schetsen hoe een marathonschaatsster van Team Fortune Coffee zich voorbereid op het natuurijs. Het zijn richtlijnen, wat voor de één geldt hoeft nog niet voor de ander te gelden. Een beetje meer of minder moet kunnen, niemand is hetzelfde.

  Lees meer »
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.