Blog

 1. Video - Groot assortiment skates bij Oomssport

  In ons assortiment vind je de populaire merken kwaliteit skates zoals K2, Fila, Rollerblade, Powerslide en Roces.

  Om te beginnen met de verstelbare kinderskates. We hebben verschillende modellen kinderskates voor jongens en voor meisjes. Zwart met roze voor de meisjes en stoer zwart met rood voor de jongens. Bij Oomssport hebben we modellen kinderskates die in maat verstelbaar zijn zodat ze met de kindervoeten mee kunnen groeien, dit kan met een knopje aan de zijkant van de skate, over het algemeen zijn de verstelbare kinderskates verstelbaar in 4 maten.

  We hebben een groot assortiment skates voor volwassenen uit voorraad leverbaar. De skates hebben we voor dames en heren. Voor heren zelfs tot en met maat 52. In prijsopbouw heb je verschillen in de skates. Skateschoen, skateframe, buckels of straps, wielen en lagers. Instapmodel skates van onder de 70 euro tot professionele skates van boven de 500 euro.

  Verschillen in schoen: Pasvorm en stijfheid. We hebben met warmte vervormbare skeelerschoenen zgn. thermoplastische schoenen en modellen die dat niet zijn. Schoenen met goede polstering of zachte kussentjes in de schoen.

  De gesp, buckle, strap of Boa sluiting op de schoen. Hiermee zit de schoen steviger en kan de schoen makkelijker aangetrokken worden

  -Skateframe, 3 of 4 wielen. Aluminium en kunststof onderstellen. Het gewicht en stijfheid van het frame bepalen over het algemeen de prijs.

  -Skeelerwielen variërend van 70, 80 90, 100, 110 of 125 mm wielen.

  Lees meer »
 2. Kunstschaatsen inrijgen en veteren

  Optimaal je kunstschaatsen veteren

  Om optimaal van je trainingen en wedstrijden te kunnen genieten is het belangrijk dat je daarvoor niet alleen het goede materiaal gebruikt, maar het materiaal ook op de meest optimale manier benut. Daarom zullen wij in deze blog een kleine uitleg aanbieden over hoe je je kunstschaatsen zo optimaal mogelijk aantrekt. Nu horen we jullie al denken “ja maar dat weet toch iedereen”, maar toch is het soms nuttig om even je geheugen op te frissen.

  Allereerst is het belangrijk dat je je veters van buiten naar binnen inrijgt. Dit zorgt er voor dat je de veters horizontaal strak kunt trekken en heeft daarnaast nog drie voordelen ten opzichte van de tegenovergestelde manier:

  -       De veter geeft geen direct spanning op de instap

  -       De veter houdt de voet stevig en evenredig op zijn plaats

  -       De veters slippen op deze manier zelf vast waardoor ze minder snel los slippen.

  Daarnaast kan het handig zijn om de veters bovenaan bij de haakjes van boven naar beneden over de haakjes te halen.Dit vindt niet iedereen prettig aangezien het soms lastiger is om dan de schaatsen strak genoeg te krijgen.Het heeft wel het voordeel dat de veters minder snel los zullen gaan. Hieronder vind je een afbeelding van de spanning die op de veters staat, oftewel hoe strak de veters ideaal gezien zouden moeten zitten per deel van de schaats. Dit leggen wij je ook nog een keer uit in onze video blog.

  Bij het uittrekken van de schaats is het aan te raden om de veters zo ver mogelijk los te maken, hierdoor komt er minder kracht op de schoen tijdens het uittrekken en behoudt de schoen langer haar pasvorm. Verder is het ook aan te raden om de schoenen niet op een warme plek te bewaren, ze zouden dan hun vorm kunnen verliezen.

  Wilt u meer informatie, kom langs in onze winkels in Den Haag en Leiden of kijk op oomssport.nl wil je ons blijven volgen abonneer je dan op ons Youtube kanaal: Oomssport

  Kunstschaats vlog

  Lees meer »
 3. Oomssport Skeelercup 2 Honselersdijk

  Hattrick voor Joram Verkerk

  Drie op een rij, oftewel een glaszuivere hattrick voor Joram Verkerk. De, nog, 19 jarige inwoner van Nieuw Vennep was ook in de derde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup de beste. Dit keer was er een close finish met Nick Roetman voor nodig om de overwinning in de wacht te slepen.

  Het wedstrijdverloop was vrij grimmig, heel veel pogingen om uit de greep van het peloton te blijven duurde, in de meeste gevallen, niet meer dan enkele ronden. Het hoge tempo resulteerde dat de kopgroep steeds iets kleiner werd. Bij het ingaan van de laatste ronden waren er nog acht deelnemers over die aanspraak konden maken op de overwinning. Met een ultieme spagaatfinish ,zij aan zij, tussen Nick Roetman en Joram Verkerk was het Verkerk die, met miniem verschil, de wedstrijd won. De prijs voor de strijdlustigste rijder zou zonder meer voor Stefan Credit zijn, een derde plek was zijn beloning hiervoor.
  Op de zesde plek eindigde Loesanne van der Geest als eerste dame, ploeggenote Eline Verhage werd op kleine achterstand tweede.
  Bij de junioren won Jelle Rieff, overall werd hij 5de. Rommy Brommer won bij de junioren dames.

   

  Door de afwezigheid van Jarno van Wingerden was een zelfde kunststukje bij de masters niet mogelijk. Een levendige wedstrijd waarin met name Arnoud Mooibroek, Henri van Ramshort, Wim Kwakkel en Wim van Leest toch wel de meeste activiteiten ontplooide. Pas laat in de finale viel de beslissing. Na een ontsnapping van Arnoud Mooibroek konden Wim van Leest en Henri van Ramshorst bij Mooibroek aan sluiten. Wim Kwakkel kwam tot enkele seconden en wist nog wel voor het peloton uit te blijven maar het gat naar de koplopers kon hij niet meer dichten rijden. Na dik een uur koers kregen de drie koplopers de verlossende bel. Het kat en muis spelletje dat de driekopers opvoerde leidde er toe de Wim Kwakkel het gat kleiner zag worden. De koplopers zagen het gevaar op tijd aan komen en haastte zich richting finish. Wim van Leest (M50) ging de laatste 200 meter vol vertuiging de eindsprint aan en kon zo de overwinning pakken. Arnoud Mooibroek (M50) werd tweede. Henri van Ramshorst (M40) moest genoegen nemen met plek 3. Op plek 11 eindige Arie Roozendaal als eerste 60-plusser.

  Bij de dames master ging de overwinning naar Jannina Wolf.

   

  Volgende wedstrijd zaterdag 26 mei aanstaande in Rijswijk. Hou onze site in de gaten. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zullen wij uiterlijk 23 mei een beslissing nemen om in één startgroep alles te laten starten.

  Mededeling voor Arie Roozendaal, je transponder geeft al enkele wedstrijden aan dat de batterij bijna leeg is. De regelementen zijn dat rijders zelf verantwoordelijk zijn voor een goed werkende transponder. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!


  De uitslag is ook opgemaakt, deze is tertug te vinden door op dee link te klikken: https://results.sporthive.com/events/PC1523161

  Klik hier voor de uitslagen
  klassementen klik hier
  foto's klik hier

  Wilt u meer informatie, kom langs in onze winkels in Den Haag en Leiden of kijk op oomssport.nl wil je ons blijven volgen abonneer je dan op ons Youtube kanaal: Oomssport

  Lees meer »
 4. Stick handling

  Word net zo goed als Sidney Crosby

  Sidney Patrick Crosby is een Canadese ijshockeyspeler. (30 jaar) Hij debuteerde in 2005 in de NHL als speler van Pittsburgh Penguins. Hij wordt gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie.

  De zomer is het moment om je stickhandeling skills te verbeteren. Bij Oomssport hebben we een groot assortiment met zomer training accessoires.

  • Balletje
  • Off ice puck Green biscuit
  • Base street hockey pucks
  • Bauer Glow in the dark hockey balls & pucks
  • Blue sport triangel passer
  • Heart rebounder
  • Goaltjes

  Wilt u meer informatie, kom langs in onze winkels in Den Haag en Leiden of kijk op oomssport.nl wil je ons blijven volgen abonneer je dan op ons Youtube kanaal: Oomssport

  Lees meer »
 5. Schaatsen Slijpen

  Kan ik zelf mijn schaatsen slijpen?

  Met het onderstaand handige stappen plan kunt u makkelijk uw eigen noren / tourschaatsen slijpen.

  1. Zet uw schaatsen recht in het slijpblok. Let hierbij op dat u de ijzers goed tegen de aanslagblokjes aandrukt. Hierdoor bent u er van verzekerd dat de ijzers op gelijke hoogte zitten. Zorg tevens dat de ijzers aan het uiteinde gelijk staan.
  2. Begin met de grove kant van uw slijpsteen. Maak schuine streken afwisselend van links naar rechts. Slijp met lichte druk gelijk matig over de gehele schaatslengte. Op deze manier behoud u de ronding van uw schaatsen. Benut zoveel mogelijk de gehele slijpsteen.
  3. Braam uw schaatsen tussendoor regelmatig af. Druk hiervoor het braamsteentje tegen de zijkant van het ijzer en beweeg hem langs de gehele lengte van de schaats. Herhaal dit enige malen.
  4. Als u het gehele ijzer met de grove kant heeft geslepen, herhaalt u stap 2 en 3 met de fijne kant van de slijpsteen, maak deze keer alleen rechte streken in plaats van schuine streken.
  5. Herhaal stap 3 en 4 tot dat het ijzer een goed gepolijst oppervlak heeft. Eindig altijd met het afbramen van uw schaats.
  6. Uw schaatsen zijn gereed voor gebruik.
  7. Wedstrijd- en veeleisende schaatser: Voor de finishing touch kunt u de schaatsijzers napolijsten met een diamant steen voor een super glad oppervlak en extra scherpe schaatsen.
  Wilt u meer informatie, kom langs in onze winkels in Den Haag en Leiden of kijk op oomssport.nl wil je ons blijven volgen abonneer je dan op ons Youtube kanaal: Oomssport

  Lees meer »
Pagina
Copyright ┬ę 2016 Magento. All rights reserved.