9 Tips voor schaatsonderhoud

Een ABC'tje voor schaatsonderhoud. Het is voor de leversduur en het gebruik van schaatsen belangrijk dat ze goed onderhouden worden. We hebben daarom 9 "Oomssport tips"voor je op rijtje gezet.

Onderhoud: Controleer schroefjes, veren, veters regelmatig of ze nog goed zijn. Een montageset en reserve onderdelen meenemen is aan te raden.

Opbergen: Na het schaatsen de ijzers afdrogen. Doe dit thuis nogmaals, om roestvorming te voorkomen. De schaatsen droog wegleggen.

Meenemen: Gebruik uw schaatsbeschermers alleen om op te lopen. Vervoer uw schaatsen bij voorkeur in stoffen schaatssloffen. Oftewel zachte stoffen schaatsbeschermers.

Slijpen: Scherpe schaatsen zijn het fijnst, controleer de scherpte van de ijzers regelematig.

Schoenen: Schaatsschoenen zitten strak, ervaart u een drukpunt of staat u niet fijn op uw schaats kom even langs voor een passend advies.

Precies: Schaatsen zijn voor veel schaatsers heilig, afstellingen komen heel nauw en maken een groot verschil. Wij kunnen hierbij helpen. 

Onderbinden: Veters worden bij voorkeur kruiselings, van buiten naar binnen geregen.

Ronding: Laat minimaal 1x per seizoen uw ronding van uw langebaan schaatsen controleren.

Tot slot: Hou de schaatsen goed droog, laat ze niet in beschermers of in uw tas zitten, controleer regelmatig en vervang waar nodig. Wij wensen je veel schaatsplezier