Video - Een grip op je ijshockey stick tapen

Een grip op je hockeystick tapen

Een hockeystick is gemaakt van carbon met een gladde lak, dit zorg er voor dat de stick niet altijd even makkelijk vast te houden is. Zeker als je hockey handschoenen draagt glijdt de stik makkelijk uit je handschoenen tijdens het schieten. Daarom behandelen we vandaag het tapen van een grip op je hockeystick.

Hoe tape ik een grip op m'n ijshockey stick?

Er zijn verschillend manieren om een grip op je stick te tapen, wij geven de voorkeur aan een schroef grip met een kleine knop aan de bovenkant zodat je kunt voelen waar het einde van je stick zit. Je zou ook kunnen kiezen voor een grote knop aan het einde of voor tape zonder schroef.

Schroefpatroon voor extra grip

Om te beginnen tape je 1 keer rond het einde van je hockeystick om vervolgens je rolletje tape een stuk af te rollen en dit stuk daarna rond te draaien zodat het een draad wordt. Hoe lang dit stuk moet zijn hangt er vanaf hoe lang je je grip wilt maken en hoe dicht je “schroefdraad” op elkaar wilt hebben. Hoe langer je draad des te dichter bij elkaar je de draad kunt laten lopen en hoe langer je de grip kunt maken. Je rolt de draad om de stick heen en begint van het eindpunt weer omhoog te tapen. Trek de tape strak om je stick en zorg dat je ongeveer de helft van je tape overlapt elke keer dat je een slag omhoog gaat. Eenmaal weer boven aangekomen knip of scheur je de tape af.

Knop op het einde van je stick tapen

Om de knop op je stick te tapen kun je zowel de hele breedte van de tape gebruiken als de helft, wil je een smalle knop dan knip je de tape in de lengte in en tape je eerst de ene helft van de tape om de stick en vervolgens de andere helft. Mocht je een grote knop willen dan hoef je de tape niet in te knippen en kun je gewoon de hele breedte van de tape gebruiken. Tape over de knop nog een stukje naar beneden met halve overlap zodat je de knop er niet af drukt tijdens het spelen.

Wil je in beeld zien hoe je dit doet kijk dan hieronder onze video over het tapen van een grip!