Schaatsen

Producten 1-24 van 55

Pagina
12 24 36

Op het gebied van kunstschaatsen of kunstrijden op de schaats is Oomssport de grootste kunstschaats specialist van de Benelux. Wij hebben het complete assortiment voor de wedstrijdrijder en de liefhebber.

Kunstschaatsen is een opkomende tak van sport, daarom hebben wij een groot assortiment, voor zowel de professionele schaatser als de recreant. Zo hebben we kunstschaatsen met een kunststof en softboot schoen voor de beginnende schaatser en de lederen schoenen voor de gevorderde schaatser. Ons assortiment bestaat uit de merken Edea, Risport, Graf, Head en CCM. De kunstrijschaatsen heeft Oomssport voor mannen en vrouwen en kunstschaatsen in de kleuren wit, zwart en crème.

Hoe moeten de schoenen zitten?Bij kinderen kan je kunstschaats wel iets op de groei kopen maar niet te veel. Bij een te grote schoen kunnen ze niet meer overweg met de puntjes. Aan de achterkant van de schoen (tenen tegen de voorkant, gaan staan en knie buigen, dan kan je achter de hiel kijken hoeveel ruimte er nog in de schoen is.) mag maximaal anderhalve vinger ruimte overblijven. Een halve vinger is precies pas een 1 vinger is standaard voor kinderen bij het kopen van de schoen. Bij volwassenen mag de schoen nauw aansluiten. De ruimte bij de hiel mag heel miniem zijn. Verder moet de schoen goed aansluiten om de enkel. Niet te veel ruimte tussen de schoen en de enkel. Bij de voorvoet moet de schoen goed aansluiten maar mag niet knellen.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.