Schaatsen

Op het gebied van langebaan schaatsen of noren is Oomssport een echte langebaan specialist. Wij hebben het complete assortiment voor de wedstrijdrijder en de liefhebber.

Noren, of langebaan schaatsen, hebben wij van de toonaangevende merken, Viking, Zandstra, Maple en Bont. Ons uitgebreide assortiment varieert van de combinoor en de vaste schaats voor de beginnende schaatser, de klapschaats voor de meer gevorderde schaatser en de kluunschaats voor de rijder op natuurijs.

Schaatsen moeten niet op de groei worden gekocht. Te grote schaatsen zorgen voor schuivende voeten en dus voor blaren. Bovendien geven ze te weinig steun. In het algemeen kan worden gezegd dat een schaats een maat kleiner mag zijn dan de schoenmaat die u gewend bent. Dit verhaal geldt overigens alleen voor leren schoenen; kunststof schoenen lopen immers niet uit.

Iets teveel ruimte in een schoen kan nog worden opgevangen door een dubbele sok te dragen, maar te krappe schoenen moet u zeker vermijden. Een ‘verkrampte’ voet kan uiteindelijk pijn kan opleveren en de bloedtoevoer hinderen. Let er bovendien op dat u voeten bij inspanning een beetje uitzetten.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.