Shorttrack schaatsen

Wil je shorttrack schaatsen kopen?

Shorttrack schaatsen is een echte specialisme. Bij Oomssport bieden we je dat specialisme. Naast onze snijvaste kleding, bieden we vooral een zeer ruimte keuze aan shorttrack schoenen in combinatie met een ijzer. Wij verkopen de bekendste merken als het gaat om shorttrack schaatsen. Shorttrack is een unieke en steeds populairder wordende sport in Nederland, dit komt mede door de geboekte successen bij shorttrack tijdens de Olympische spelen. Uiteraard ook door de spectaculaire wedstrijden op tv!

Shorttrack    Shorttrack

Shorttrack schaatsen van Maple of Bont?

Als het op bekende shorttrack schaatsen merken aankomt denk je natuurlijk al snel aan topmerken als Maple of Bont. Met name van Maple hebben wij keuze uit meerdere type losse shorttrack schoenen en dat in combinatie met een mooi ijzer. Wij hebben de keuze uit shorttrack schaatsen die geschikt zijn voor de meer beginnende shorttracker, maar ook professionele shorttrack schaatsen voor sporters die nog meer van hun materiaal verlangen.

Het verschil tussen Shortrack schaatsen en noren schaatsen

Het grote verschil tussen shortrack schaatsen en noren is dat de shorttrack schaats veel hoger en harder is. Dit is met name om je meer steun te bieden aan je enkels. Er komt namelijk veel meer druk op je enkels te staan door de snelheid van de bochten die je maakt. Dit is bij langebaanschaatsen toch een ander verhaal.

Ook het shortrack ijzer is anders. Er zit meer ronding in. Dit is logisch, want op deze manier heb je meer controle in de bochten en dat is absoluut nodig bij zulke hoge snelheden! Uiteraard zitten er qua kledingvoorschriften ook nog de nodige verschillen, maar dat behandelen wij onze aparte shorttrack of snijvastekleding categorie.

Hoe lang is een shorttrackbaan?

Een shorttrack baan is 111,12 meter lang. De shorttrackbaan is ovaalvormig en wordt uitgezet op een ijshockeybaan.

Kom je er niet helemaal uit welke shorttrack schaatsen voor jou geschikt zijn?

Weet je niet helemaal na het zien van alle keuze welke shorttrack schaatsen voor jou de beste keuze zijn? Geen probleem! Bel ons of kom bij ons langs in een van onze winkels in Den Haag of in Leiden. Wij helpen je graag op weg naar de juiste keuze schaats!

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.