Skeelers & Skates

Producten 1-24 van 270

12 24 36

Producten 1-24 van 270

12 24 36

Ben je op zoek naar een skeelers of skates?

Op het gebied van skeelers is Oomssport de grootste echte skeeler specialist van de Benelux. Met meer dan 25.000 schaats en skeeler artikelen op voorraad hebben wij het complete assortiment voor de wedstrijdrijder en de liefhebber. Is er in de zomer geen ijs op uw schaatsbaan? Blijf in topconditie door in de zomer door te gaan met skeeleren! Wij beoefenen zelf de skeelersport en hebben een eigen Oomssportcup graag willen wij deze ervaringen met u delen.

Wat is het verschil tussen inline skates en skeelers?

Een aantal jaren geleden was een skeeler te herkennen aan vijf wielen. Sinds de komst van grotere wielen, namelijk 100/110 mm is de skeelersport veranderd en hebben zowel skates en skeelers vier wielen. Het verschil zit in de schoen. Skeelers hebben een lage harde schoen met een carbon of kunststof kuip. Vaak is deze schoen thermoplastisch vervormbaar. Skeelers komen uit de wedstrijdsport en worden veelal gebruikt voor wedstrijden en schaatstrainingen. Een inline skate heeft een softboot schoen (een zachte schoen met een harde hoge schaal) en de rechter skate is vaak voorzien van een rem. Skates worden gebruikt voor recreatieve doeleinden. Een tochtje door de weilanden of een rondje door de stad.

Hoe moeten de skeeler schoenen zitten?

Een skeelerschoen heeft het uiterlijk van een schaatsschoen. De pasvorm is bijna identiek, alleen is het grote verschil dat een schaatsschoen een stuk zachter is. Bij een skeelerschoen moet je er rekening mee houden dat je over een slechtere ondergrond rijd dan met schaatsen. Het is belangrijk dat je bij een skeelerschoen een beetje ruimte hebt bij de tenen, niet teveel maar net niet tegen de voorkant is wel prettig. Ook zullen de voeten door warmte in de zomer wat meer uitzetten dan in de winter. Belangrijk, Let er op dat je niet slipt in de schoenen, dit zorgt voor blaren en geeft minder controle tijdens het rijden.

Thermoplastische schoen

Een gedeelte van de collectie skeeler schoenen is thermoplastisch vervormbaar. Dit betekent dat de schoenen in de oven verwarmd kunnen worden en zo vervormd kunnen worden naar de voeten. Belangrijk, je mag niet op de schoenen gaan staan wanneer deze verwarmd zijn in de oven! Wij adviseren de schoen 24 uur niet te gebruiken nadat deze thermoplastisch vervormd zijn.

Wil je skeelers of skates kopen?

Kom langs in één van onze winkels om ons uitgebreide assortiment te bekijken of bestel veilig en snel bij oomssport.nl de expert sinds 1959!

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.