Zandstra Rondings Liniaal

Beschikbaarheid
Direct leverbaar
€ 24,95
Bestel in onze beveiligde betaalomgeving

Beschrijving van de Zandstra Rondings Liniaal

Zandstra ronding lineaal

De ronding is de cirkelboog die, over de lengte, in een schaats geslepen wordt om een optimale glijdruk te verkrijgen. Dat de schaats door deze ronding beter stuurbaar wordt, is bijkomstig.

Het rechtuit glijden van een schaats met optimale ronding vraagt minimale energie. Bij iedere andere ronding zal dit, onder verder gelijke omstandigheden, meer energie kosten. Voor langebaanschaatsen moet hierbij gedacht worden aan een cirkelboog met een radius tussen 19 en 30 meter, afhankelijk van het gewicht van de schaatser, de dikte van de schaats en de ijsconditie.

Doordat een schaats in een ronding geslepen is, gaat deze bij een schuine stand in de bocht een zelfgekozen cirkelboog volgen. Dit zal meestal niet de bocht zijn die de schaatser werkelijk wil maken. Om de zelfgekozen cirkelboog te verkleinen wordt de schaats een beetje met de bocht mee gebogen. Hierdoor blijven de glijeigenschappen op het rechte eind bij een loodrechte stand van de schaats nagenoeg gelijk, terwijl de straal van de bocht toch kleiner wordt. In schaatsjargon wordt gesteld dat "de schaatser druk kan houden in de bocht".

Specificaties van Zandstra Rondings Liniaal

Merk
Zandstra

Voordeelbundels

Gerelateerde producten

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zandstra Rondings Liniaal
Uw waardering
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.