Schaatsen

Schaatsen slijpen?

Oomssport is dé specialist op het gebied van schaatsen. Al vanaf 1959 is Oomssport de schaats en skeelerspecialist van Den Haag en Leiden. Op het gebied van schaatsen slijpen geniet Oomssport van landelijke bekendheid, waardoor vele schaatstoppers Oomssport weten te vinden. Alle type schaatsen worden vakkundig geslepen. In onze werkplaats kunnen we de meest voorkomende reparaties aan jouw schaatsen uitvoeren.

Met onze professionele rondingsmachines slijpen we vrijwel iedere gewenste ronding in juw langebaan en shorttrack schaatsijzers. Voor hockeyschaatsen hebben we zelfs een computergestuurde model slijpmachine. Kunstschaatsen slijpen we tot de punt. Machinaal of met de hand naslijpen en polijsten van jouw schaatsijzers, bij Oomssport draaien wij onze hand er niet voor om.

Wees op tijd met het slijpen van je schaatsen

Zodra je merkt dat het weer eens tijd is voor een onderhoudsbeurt aan je schaatsen, is het belangrijk dit zo snel mogelijk te laten doen. In sommige gevallen kun je het slijpen van de schaatsen nog even uitstellen, maar vaker nog is het noodzakelijk om direct je schaatsen weg te brengen. Zo is het niet verantwoord om het ijs op te gaan met schaatsen die niet in model zijn geslepen.

Onderhoud je schaatsen goed

Door veelvuldig gebruik van je schaatsen is het een logisch gevolg dat je ze op een bepaald moment moet laten slijpen. In de tussentijd kun je ervoor zorgen dat je schaatsen langer mee gaan door ze zelf goed te onderhouden. Zorg voor bescherming van de ijzers door schaatsbeschermers te gebruiken als je van het ijs afstapt. Om roestvorming op het ijzer te voorkomen is het belangrijk om je ijzers na het schaatsen goed af te drogen en gebruik te maken van soakers wanneer je je schaatsen vervoerd. Hoe beter het onderhoud, hoe langer je plezier zult hebben van je schaatsen. 

Maak een afspraak of kom langs!

Kom langs in een van onze winkels in Den Haag en Leiden om je schaatsen te laten slijpen. Dit kan vaak al direct gedaan worden en zo neem je dezelfde dag nog je schaatsen weer mee naar huis. Liever een afspraak maken? Voeg dan het gewenste onderhoud type toe aan je winkelmandje. In het bestelproces kun je vervolgens een afspraak maken. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om je schaatsen langs te brengen, dan kun je ze ook opsturen. Vaak kunnen wij dezelfde dag na ontvangst van de schaatsen het slijpen uitvoeren én de schaatsen retour sturen.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.