Vragen?   Bel ons op 070-3298811

Kunstschaatsen

Op zoek naar kunstschaatsen?

Ben je een fervent kunstrijder of ben je een recreant? Voor ieder hebben wij een geschikt paar kunstschaatsen. Oomssport is de grootste kunstschaatsspecialist van de Benelux. In ons uitgebreide assortiment kunt u altijd een geschikt paar schaatsen vinden. Kunstrijden is de laatste jaren enorm in opkomst en daarom hebben wij ons assortiment enorm uitgebreid. Of het nu gaat om een paar schaatsen voor mannen, vrouwen of kinderen, wij hebben het allemaal.

Hoe moeten kunstschaatsen zitten?

Allereerst is het van belang voor wie de kunstschaatsen worden gekocht. Is het voor een kind of voor een volwassene? Bij een kind kan de schaats op de groei worden gekocht, maar let hier wel mee op. Als de schaats te groot wordt aangeschaft dan bestaat het risico dat een belangrijk element van deze schaats niet meer kan worden gebruikt, namelijk de punt. Aan de achterkant van de schoen mag maximaal anderhalve vinger ruimte overblijven. Dit kun je het beste meten door de tenen tegen de voorkant aan te duwen, te gaan staan en de knie te buigen, op deze manier heb je het beste resultaat.

Bij volwassen mag de schoen nauw aansluiten, hierbij mag de ruimte bij de hiel miniem zijn. Het is verder van belang dat de kunstschaatsen goed aansluiten om de enkel, hier mag dus niet te veel ruimte tussen zitten. Bij de voorvoet moet de schaats ook goed aansluiten, maar mag ook niet teveel knellen. Anders zou je eventueel last van krampen kunnen krijgen en dat is uiteraard niet wenselijk. Doordat de schaats goed aansluit op je voeten, heb je de meeste controle over je schaatsen.

Verschillende merken kunstschaatsen

Bij Oomssport verkopen wij online of in onze winkels in Den Haag en Leiden een grote range aan merken. Denk hierbij aan topmerken als Mitchel & King, John Wilson en Roces. Jou gewenste merk of type schaats hebben wij zeker op voorraad. Ben je niet helemaal zeker welk type kunstschaatsen het beste bij jou past? Kom dan eens langs in onze winkel en wij helpen je graag bij het uitzoeken van jouw paar.

Artikelen 1 tot 12 van 49 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Rooster  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 12 van 49 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Rooster  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5