Combinoren

8 producten

12 24 36

8 producten

12 24 36

Wilt u combinoren kopen?

Combinoren hebben een Noren onderstel met een stevige schalen schoen van kunststof. Combinoren kun je zowel in een klap variant als een vaste variant verkrijgen. Veel combinoren gebruiken klittenband of een snelsluiting om de schoen dicht te maken. Combinoren bieden zeer veel stabiliteit, is warmer en past zich moeiteloos aan de voet aan. Vandaar dat combinoren zeer geschikt zijn voor recreatieve of beginnende schaatsers die ontspannen en zonder pijn willen schaatsen. Combinoren kunnen schoenen hebben met een verschillende ‘hardheid’.

Softboot noren

De softboot is een lagere, soepele schoen die meer bewegingsvrijheid geeft en ‘diep zitten’ mogelijk maakt. Softboots zijn gemaakt van nylon, polyester en/of mesh.

Semi-softboot noren

De Semi-Softboot biedt minder steun bij de enkels dan een hardboot, maar kent nog steeds veel comfort en een makkelijke instap. U heeft meer vrijheid in de schaats, maar daardoor ook minder controle en minder grip op het ijs. Deze combinoren zijn geschikt voor de recreatieve schaatser die snel en makkelijk op het ijs wil staan. Momenteel zijn er ook verstelbare semi-soft boot schaatsen voor kinderen verkrijgbaar.

Hardboot noren

De Hardboot combinoren hebben een harde schalen schoen met buckels waardoor hij gemakkelijker is aan te trekken en prijstechnisch gunstiger is. Nadeel is dat ‘diep zitten’ bij deze schoen lastig is en u dus minder grip op het ijs heeft. De keuze in hardboot combinoren is beperkt. Een voorbeeld is de Combi II van Viking.

Verstelbare noren voor kinderen

Schaatsen voor kinderen worden meestal op de groei gekocht en moeten dus bij voorkeur verstelbaar zijn. Hoewel veel kinderen beginnen met ijshockey- of kunstschaatsen, zijn er wel degelijk ook kleine in maat verstelbare combinoren te koop. Een populair model is de Viking multi combinoor.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.