Lage noren


Wilt u lage noren kopen?

Wat wordt er bedoelt met Lage noren?

Bij lage noren word niet de schaatsschoen bedoelt maar het lage ijzer bedoelt. Met lage noren staat u ongeveer 13 mm. lager op het ijs dan met hoge noren.

Voor wie zijn lage noren geschikt?

Lage Noren schaatsen zijn zowel geschikt voor beginnende als gevorderde schaatsers en populair op natuurijs omdat lage noren meer stabiliteit bieden dan hoge noren. Met lage noren zwikt u minder makkelijk en heeft u minder last van vermoeide en/of pijnlijke voeten en enkels.

Wat is het verschil tussen lage noren en toer noren?

Lage noren worden ook wel 'toer noren' genoemd.

Kan ik ook met lage noren op de 400 meter schaatsbaan?

Ja, met lage noren kunt ook op de kunstijs schaatsbaan. Lage noren zijn stabieler dan hoge noren. Bij hogere snelheden kan u wel in de bochten met de schaatsschoen het ijs raken.

Zijn er schaatsen die ik kan aanpassen van hoog naar laag en terug?

Ja, wij hebben schaatsen van Viking waarbij je de potten of ook wel steuntjes genoemd kan omwisselen van hoog naar laag en terug. We hebben daar speciale setjes voor; een verpakking bevat 4 potjes en 4 boutjes.

Wij hebben het grootste schaats assortiment van de Benelux.

Bij onze winkels vindt u het complete assortiment kwaliteit schaatsen. We hebben verschillende exclusieve merken bij Oomssport Den Haag en Leiden, met een goede prijs kwaliteitsverhouding. Zo hebben wij Viking, Zandstra, Raps, Nijdam, Salomon, Freeskate, Kinderschaatsen, Bobskate dubbelglijders en Easy gliders voor de beginnende schaatser in ons assortiment. Bestel nu jouw favoriete lage noren artikelen online op Oomssport.nl

Veters

Goed passende schaatsschoenen behoor je ook goed te in te veteren, wij gebruiken meestal wax veters. Dit zijn was veters met parafine geïmpregneerd. Het voordeel van deze was veters is dat ze beter blijven zitten en niet kunnen bevriezen. De veters rijgen we kruislings in van buiten naar binnen. Omdat er aderen over de voet naar de tenen lopen, binden we hier de veters niet al te strak. De bovenste drie of vier vetergaatjes doen we goed strak zodat de hiel goed achterin blijft zitten.

Zijn schaatsen vanuit de fabriek geslepen?

Schaatsen zijn nooit vanuit de fabriek geslepen, daarom worden bij Oomssport alle nieuwe schaatsen gratis geslepen afgeleverd.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.