Vragen?   Bel ons op 070-3298811

Langebaan / Noren

Zijn Noren schaatsen wat je zoekt?

Bij Oomssport ben je echt aan het juiste adres als het gaat om Noren schaatsen. Wij mogen ons zelf een echte specialist noemen op het gebied van deze langebaanschaatsen. Wij bieden een zeer compleet assortiment aan. Voor de wedstrijdrijder hebben wij enorm veel keuze, maar ook de recreant kan uitstekend bij ons uit de voeten als het gaat om dit type schaats.

Wat voor type Noren schaatsen zoek je?

Er zijn verschillende type Noren schaatsen en voor iedereen is er een type model dat bij hen past. Wij zetten graag alle types die wij aanbieden voor je op een rijtje.

Lage noren

De lage noren bieden over het algemeen meer stabiliteit dan een hoge noor. Doordat de schoen dichter op het ijs ligt is er minder ruimte over om te zwikken, hierdoor worden de enkels minder belast. De lage noor staat ook wel bekend als toemoren. Is dit type Noren schaatsen ook iets voor u?

Hoge noren

De Hoge noren zijn eigenlijk het meest geschikt voor de meer geoefende schaatser. Deze type schaatsen worden veelal op de ijsbaan gebruikt omdat er op deze manier een hogere snelheid kan worden behaald in de bochten. De bochten kunnen namelijk met dit type schaats scherper worden aangesneden, aangezien de schoen minder snel met het ijs in aanraking komt.

Combinoren

Een combinoor staat bekend als Noren schaatsen met een hardere schoen wat eigenlijk lijkt op een skischoen. Deze type schaatsen bieden meer comfort en zijn zeer geschikt voor de net beginnende schaatser of voor de recreant. Zeker voor het type dat lekker ontspannen wil schaatsen en dat zonder veel pijn aan de voeten of enkels. Is de combinoor ook iets voor jou?

Klapschaatsen

De beroemde klapschaats waarmee Nederland de wereld veroverde op schaatsgebied. De klapschaats hebben wij in diverse varianten. In een hoge noor variant, maar ook in een combinoor uitvoering is deze beschikbaar. Met de klapschaatsen is een hogere snelheid te behalen dan met reguliere Noren schaatsen. Het ijzer blijft namelijk langer doorglijden.

Tourschaatsen

De toerschaatsen van Salomon, maar tegenwoordig ook van Viking zijn ideaal wanneer het aankomt op het schaatsen van enorm grote afstanden. Denk hierbij aan mooie tochten over meren in Oostenrijk of in Scandinavië. Laten we hopen dat deze tochten in Nederland ook weer mogelijk zijn! De combinatie van een los ijzer en een schoen, maakt het een zeer comfortabele combinatie.

Nog niet zeker welke type Noren schaatsen u zoekt?

Op het gebied van langebaanschaatsen kunnen wij u zeer goed adviseren in onze winkels of telefonisch. Komt u eens langs in onze winkels in Den Haag of in Leiden. Samen met u gaan we op zoek naar het juiste model schaats.

Artikelen 1 tot 12 van 85 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Rooster  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 12 van 85 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Rooster  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5