Skeelers zijn gemaakt om hoge snelheden te behalen en lange afstanden af te leggen. Recreatie speelt hierbij minder een rol en het gaat echt om het leveren van prestaties. Hieronder staan een aantal tips die ervoor zorgen dat jij de ideale skeelers vindt.

Skeelers zorgen voor snelheid

Skeelers zijn gemaakt om zo veel mogelijk snelheid te behalen. Dit is te zien aan de cuff die laag is waardoor het rollen makkelijker gaat. De skeelerschoen is stijf wat zorgt voor een maximale kracht verplaatsing. Doordat de schoenen strak zitten, heb je meer controle tijdens het skeeleren. Het meest voorkomende materiaal waar skeelers van worden gemaakt is carbon. Carbon kun je eventueel verwarmen, waardoor de schoen nog beter aansluit om je voeten. Hierdoor neemt de controle nog meer toe. Oomssport heeft hier een speciale oven hoor.

Kies de juiste maat!

Het is altijd lastig om de juiste maat te kiezen bij skeelers. Wij adviseren om skeelers te kiezen die dezelfde maat heeft als je schoenmaat.

Dit komt omdat de schoenen goed aan moeten sluiten om je voeten om maximale controle te behouden tijdens het skeeleren.   

Set-up je eigen frame

Onder de schoen van de skeeler zit het frame gevestigd. Bij skeelers heb je frames waar 3 of 4 wielen op geplaatst kunnen worden. Ook is het mogelijk om de set-up van het frame te veranderen. Waardoor je zelf bepaalt hoeveel wieltjes er in het frame zitten en ook bepaal je hoever de wieltjes uit elkaar staan. Het frame is ook verlaagd wat zorgt voor meer stabiliteit en hierdoor behaal je meer snelheid.

Hoe groter het wiel, hoe harder je gaat.

De diameter van de wielen zit vaak tussen de 90 – 125 mm, want hoe groter de skeelerwielen zijn, des te meer snelheid je behaalt. Het profiel van de wielen zijn dan weer smaller, wat zorgt voor minder frictie. De wielen zijn vrij hard, waardoor ze bestendigd zijn tegen verschillende soorten wegen.

Bescherming is heel erg belangrijk

Vergeet niet om jezelf goed te beschermen tijdens het skeeleren, vooral omdat je hoge snelheden behaalt. De bescherming bij skeelers is lichter zodat je ook weer meer snelheid kunt maken. Klik hier en zie ons gehele assortiment aan skeelers en bescherming.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking