Video - Hoe kan ik zelf mijn noren en langebaan schaatsen slijpen?

Wat heb je nodig voor schaatsen slijpen? Schaatsen slijpen, een onderwerp waarover we met z’n allen eindeloos kunnen discussiëren. Wij leggen jullie graag uit hoe wij schaatsen slijpen zien, en hoe we uw schaatsen slijpen. We gaan het met jullie hebben over technieken en trucjes om het slijpen makkelijker te laten verlopen. Ook laten we jullie zien hoe je zelf je schaatsen kunt slijpen in een gloednieuwe instructie video. Voor het slijpen van je schaatsen heb je als basis nodig: -        Een vlakke slijpsteen, met 2 grofheden

Read more
Schaatsonderhoud
0 comments
112 views

Tips voor stuntstep onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn stuntstep? Stuntstep onderhoud is belangrijk als je lang wilt genieten van je stuntstep. Met regelmatig onderhoud voorkom je grotere gebreken en kun je dus zonder zorgen blijven steppen. Er zitten veel verschillende delen aan een stuntstep die onderhoud nodig hebben. De een belangrijker dan de ander, toch is het verstandig om alles goed na te kijken. Hieronder vind je tips voor onderhoud van alle onderdelen. Zo hou je zowel je stuntstep als jezelf in topconditie!

Read more
Step onderhoud
0 comments
45 views

G-form bescherming is de ideale bescherming voor maximaal comfort zonder veiligheid op te offeren!

Skeeler en skate wielen Het weer laat ons weer toe om lekker buiten te skaten en skeeleren, om zonder tegenslag aan je seizoen te kunnen beginnen is het belangrijk om een materiaalcheck te doen! Het is namelijk erg vervelend als je halverwege een lange tocht pech krijgt met wielen of lagers. Als de wielen van skeelers lang opgeborgen hebben gelegen is het handig om te controleren of ze niet droog zijn geworden, ze voelen dan erg hard aan en klinken holler dat goede wielen. Ook kunnen er kleine scheurtjes in het wiel zitten die er op duiden dat het wiel droog is. Droge wielen kunnen er voor zorgen dat je wielen tijdens je rit afbrokkelen of scheuren, waardoor je je rit niet meer voort kunt zetten.

Read more
Inline skating
0 comments
20 views

Video - G-form, flexibele bescherming voor schaatsen, skeeleren en andere sporten

G-form flexibele beschermers We zijn als schaatsers en skeeleraars allemaal wel bekend met de onhandige grote bescherming die we moeten dragen. De meeste bescherming beperkt je bewegingsvrijheid en zit vaak niet comfortabel. De ontwikkelaars van G-form hebben hier een oplossing voor gevonden. Zij maken gebruik van een flexibel schuim wat verhard bij impact.

Read more
Bescherming
0 comments
24 views

Lege batterij van MyLaps transponder

De batterij van je Mylaps transponder is leeg, wat nu? De batterij van je MyLaps transponder kan niet vervangen worden. De transponder moet als hij leeg is opgestuurd worden naar Mylaps. Met een geldig abonnement krijg je dat gratis een nieuwe transponder opgestuurd. Dit valt onder de garantievoorwaarden die bij het abonnement horen. MyLaps maakt geen gebruik van winkels als servicepunt, je moet dan ook zelf de transponder naar ze opsturen.

Read more
Oomssport winkel
0 comments
26 views

Welke maat schaatsen moet ik kopen?

De juiste maat schaatsen is erg belangrijk, teveel ruimte zorgt voor beweging en schuiven in de schaatsschoen, zo ontstaan blaren. Een te kleine schoenen veroorzaakt drukpunten en kramp. Bij loopschoenen is dat anders, daar is ruimte nodig om de stap te kunnen afwikkelen. Door de zijwaartse afzet met schaatsen is afwikkelen niet van toepassing. Toch verschilt het per type schaats hoeveel ruimte er nodig is. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de hiel goed strak achterin de schaatsschoen zit.

Read more
Langebaan
0 comments
26 views

Video - Probeer bij Oomssport gelijk je aankoop uit op het ijs! Dat is uniek!

Onze winkels zitten direct aan de ijsbaan! Onze Oomssport vestigingen zijn uniek gevestigd aan de schaatsbanen De Uithof in Den Haag en Schaatshal Leiden. Doordat we aan de schaatsbanen gevestigd zijn kunt u de zojuist aangeschafte schaatsen direct uitproberen op de schaatsbaan, mits er publieksuren zijn. Onze winkels hebben een grote voorraad aan schaatsen en schaatsmateriaal waardoor je bij ons altijd slaagt! Daarnaast hebben onze winkels ook een werkplaats waar u terecht kunt voor reparaties en onderhoud.

Read more
Oomssport winkel
0 comments
18 views

Video - Penny boards, jouw beste vervoersmiddel in de zomer!

Penny board  Een Penny board is een kunststof skateboard , in de industrie bekend als een short cruiser. De term "Penny" is synoniem met "Penny Skateboards", een in Australië gevestigd bedrijf dat in 2010 is opgericht door Ben Mackay. Penny is een geregistreerd handelsmerk voor skateboards, maar is algemeen verbreid om alle kleine plastic skateboards te beschrijven vanwege de populariteit van het merk. Penny Skateboards maakte plastic skateboards opnieuw populair door een plastic deck van hoge kwaliteit te combineren met cruiser wheels en trucks. Penny Skateboards is vernoemd naar Ben Mackay's zus, Penny.

Read more
Pennyboards
0 comments
17 views

Video - Het vervangen van Maple en Evo veren

Evo en Maple veren In deze blog willen we het met jullie hebben over het vervangen van de veren van Maple en Evo klapschaats onderstellen. In tegenstelling tot de nieuwe veren van Viking hebben de veren voor Maple en Evo onderstellen maar 1 sterkte. Dit heeft er mee te maken dat je de pinnetjes waaraan de veren worden bevestigd op de beugel, kunt verstellen. Hiermee verhoog of verlaag je de spanning op de veer waardoor het ijzer respectievelijk harder of zachter terug klapt. Een hogere veerspanning is vaak aan te raden voor sprinters en mensen met een korte explosieve afzet. Omdat een hogere veerspanning er voor zorgt dat het ijzer sneller terug komt.

Read more
Schaatsonderhoud
0 comments
12 views

Pim's world cup kwalificatietoernooi

Read more
KNSB talent team Zuidwest
0 comments
7 views
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.