De geschiedenis van Oomssport: een reis door de tijd

Ontdek het unieke verhaal van Oomssport. Gestart door de broers Ton en Henk Ooms, heeft deze schaatsspecialist zich ontwikkeld tot de toonaangevende retailer in de Benelux voor alles wat met schaatsen te maken heeft. Van de eerste rolhockeybaan in Nederland tot de meest geavanceerde schaatstechnologieën van vandaag, zoals de 3D voetscanner, Oomssport biedt een rijk verleden vol uitdagingen, ondernemerschap en innovatie.

Read more
Oomssport winkel

Team Fortune Coffee: Uitdagingen en teamgeest op de Weissensee 2024

Volg Team Fortune Coffee's inspirerende reis op de Weissensee, waar uitdagingen en teamgeest centraal staan. Van intensieve voorbereidingen in Eindhoven tot de unieke ervaringen op het natuurijs in Oostenrijk, inclusief de Aad Koopmans Memorial en de legendarische Alternatieve Elfstedentocht. Ondanks valpartijen en uitdagende ijsomstandigheden, toont ons team veerkracht en samenwerking. Duik in de verhalen van doorzettingsvermogen en teamwork van Team Fortune Coffee.

Read more
Team Fortune Coffee

Stanley Cup hoe zit dat?

Wat is de Stanley Cup? NHL staat voor National Hockey League. De organisatie voor het professionele ijshockey van de Verenigde Staten en Canada. Tevens de belangrijkste ijshockeycompetitie van de wereld. De droom van iedere ijshockeyspeler om aan deze competitie deel te nemen. De winnaar van de play-off finale wint de grote Stanley Cup.

Read more
IJshockey

Oomssport Skeelercup 2 Honselersdijk

Drie op een rij, oftewel een glaszuivere hattrick voor Joram Verkerk. De, nog 19 jarige inwoner van Nieuw Vennep was ook in de derde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup de beste. Dit keer was er een close finish met Nick Roetman voor nodig om de overwinning in de wacht te slepen.

Read more
Oomssport Skeelercup

Video - Interview met marathon schaatsster Jane Ravestein.

Jane Ravestein (nr 92) gaat haar 10e seizoen in. Jane is vaste klant bij Oomssport, daarom stelden we een aantal vragen aan haar. Dit seizoen rijdt Jane bij team Mastermind. Samen met Emma Engberts, Jessica Merkens en Nicky van Leeuwen vormen zij een team van 4. Wedstrijden rijden ze op bijna alle 400 meterbanen in Nederland. Ook gaan ze voor natuurijswedstrijden naar Oostenrijk (Weissensee) en Zweden (Falun). Het mooiste blijft uiteraard natuurijs in Nederland, met nog altijd de hoop op een Elfstedentocht.

Read more
Interviews

Video - Oomssport op bezoek bij een ijshockeyspeciaalzaak in Canada

Oomssport in Canada, hét ijshockeyland! In deze vlog is Edwin in hét ijshockeyland, Canada. In Vancouver neemt hij een kijkje in een van de grootste ijshockey speciaalzaken. Omdat ijshockey in Nederland een vrij kleine sport is zul je in Nederland nooit zo’n grote speciaalzaak vinden als in Canada. Het is daarom extra indrukwekkend om als Nederlandse ijshockeyfan een kijkje te nemen in zo’n gigantische winkel. Bekijk hieronder het videoverslag van Edwin’s bezoek aan deze gigantische speciaalzaak! Lees verder om nog wat interessante feitjes over ijshockey te ontdekken!

Read more
IJshockey

Bescherming tijdens het skaten

Welke beschermsets heb je nodig Alle beschermers voor het skaten vind je bij Oomssport! We hebben beschermsets voor skeelers, skates en rolschaatsen. Hierdoor is er voor iedereen wel iets te vinden. Polsbeschermers zijn belangrijk Polsbeschermers zijn heel erg belangrijk. 

Read more
Inline skating

Wat is het verschil tussen skates en rolschaatsen?

Wat is het verschil tussen skates en rolschaatsen? Het verschil tussen rolschaatsen en skates is enorm. Rolschaatsen waren in de jaren ‘80 helemaal in en toen namen de inline skates dit in de jaren ‘90 weer over. De rolschaats is bezig met een comeback en wordt weer steeds populairder. Dit komt door de rollerskate disco’s, de indoor rolschaatsbanen en de rollerderby wedstrijden.

Read more
Skeelers

Trainingsweekend Leeuwarden team Nedflex

De meiden van team Nedflex hebben de zomer goed getraind. De conditie met fietstrainingen verbeterd. De techniek met sprongen, elastiek en planktraining aangescherpt. Daarnaast ook nog de nodige skeeler,- en hardlooptrainingen.

Read more
Sponsoring

Weissensee 2018 Team Nedflex

De meiden van marathonschaatsteam Nedflex hebben hun dagen op de Weissensee mooi vastgelegd in een filmpje. Aangezien natuurijs in Nederland al jaren geen zekerheid is, vertrekt het gehele peloton naar Oostenrijk. De meeste marathonploegen zijn daar een dag of 10. Er worden meerdere wedstrijden verreden: Het Open Nederlands Kampioenschap De Alternatieve Elfstedentocht Het Aart Koopmans Memorial

Read more
Natuurijs
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking