Combinoren


Wilt u combinoren kopen?

Combinoren hebben een Noren onderstel met een stevige schalen schoen van kunststof met een zachte binnenschoen. Comfortnoor kun je zowel in een klap variant als een vaste variant verkrijgen. Veel Comfortschaatsen gebruiken klittenband of een snelsluiting om de schoen dicht te maken. Combinoren bieden zeer veel stabiliteit, is warmer en past zich moeiteloos aan de voet aan. Vandaar dat deze schaatsen zeer geschikt zijn voor recreatieve of beginnende schaatsers die ontspannen en zonder pijn willen schaatsen. Combinoren kunnen schoenen hebben met een verschillende ‘hardheid’.

Hoe is de combinoor ontstaan?

Ongeveer 30 jaar geleden kwam bij Oomssport Den Haag een legerofficier die graag onder zijn legerlaarzen een paar noren ijzers wilden laten monteren. Deze legerofficier die regelmatig op de Uithof kwam schaatsen had altijd problemen dat hij de enkels zwikte met schaatsen. Omdat Oomssport altijd met schaatsen innoverend bezig is geweest, was dat geen enkel probleem. Deze legerofficier schaatste nog vele jaren met veel plezier en ontpopte zich als een ware ambassadeur voor dit type schaats. De combinoor was ontstaan. In eerste instantie monteerde we ijshockey schaatsschoenen op een noren ijzer waardoor de combinoor ook wel hockeynoor werd genoemd. De laatste jaren hebben de schaatsfabrikanten Zandstra en Viking de combinoor in het assortiment opgenomen.

Softboot noren

De softboot is een lagere, soepele schoen die meer bewegingsvrijheid geeft en ‘diep zitten’ mogelijk maakt. Softboots zijn gemaakt van nylon, polyester en/of mesh.

Semi-softboot noren

De Semi-Softboot biedt minder steun bij de enkels dan een hardboot, maar kent nog steeds veel comfort en een makkelijke instap. U heeft meer vrijheid in de schaats, maar daardoor ook minder controle en minder grip op het ijs. Deze combinoren zijn geschikt voor de recreatieve schaatser die snel en makkelijk op het ijs wil staan. Momenteel zijn er ook verstelbare semi-soft boot schaatsen voor kinderen verkrijgbaar.

Hardboot noren

De Hardboot combinoren hebben een harde schalen schoen met buckels waardoor hij gemakkelijker is aan te trekken en prijstechnisch gunstiger is. Nadeel is dat ‘diep zitten’ bij deze schoen lastig is en u dus minder grip op het ijs heeft. De keuze in hardboot combinoren is beperkt. Een voorbeeld is de Combi II van Viking.

Verstelbare noren voor kinderen

Schaatsen voor kinderen worden meestal op de groei gekocht en moeten dus bij voorkeur verstelbaar zijn. Hoewel veel kinderen beginnen met ijshockey- of kunstschaatsen, zijn er wel degelijk ook kleine in maat verstelbare combinoren te koop. Een populair model is de Viking Multi combinoor.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.