Langebaan


Wilt u langebaan schaatskleding kopen?

Bij langebaan schaatskleding werken we met een drie laagssysteem. We beginnen met een basislaag, dit is een laag die ervoor zorgt dat je lichaam warm en droog blijft. Dit wordt direct op de huid gedragen. Als laag twee wordt er een isolerende laag gebruikt. De laatste laag is een winddichte en/of waterdichte laag. Al deze schaatskleding is speciaal gemaakt om mee te sporten. Schaatskleding biedt een goede bewegingsvrijheid en ademen zeer goed.

Basislaag (laag I)

De basislaag moet strak op de huid zitten. Op deze manier werkt de thermokleding het beste. Het moet dus direct op de huid! Er mogen geen t-shirts of iets dergelijks onder.

Craft is bij schaatskleding de meest gebruikte onderkleding. Deze thermokleding houd je droog en warm. Deze kleding is 100% polyester maar zeer prettig om te dragen. Er zijn allerlei verschillende soorten shirts en broeken. Korte mouwen, lange mouwen, met col, zonder col, lange broek, korte broek. Voor als het echt koud is hebben we ook windvangers. Deze schaatskleding heeft aan de voorkant (waar je de meeste wind vangt) een winddichte laag. Dit houd je warmer, omdat je niet afkoelt door de wind. Van Craft verkopen wij drie soorten kleding. Be Active, dit is het meest gebruikte type. Een ander type is Be Active Extreme. Dit is de lichtgewicht versie van de Be Active. Dit shirt zit strakker om het lijf en is lichter om te dragen. Wat warmte betreft zijn ze ongeveer gelijk. Als laatste heb je de Stay Cool. Dit shirt helpt je om de warmte en het zweet van je lijf af te voeren. Daarom is het een ideaal shirtje voor in de zomer.

Odlo heeft twee types onderkleding. De gewone wintershirts en de extra dikke wintershirts. Beide types zijn te krijgen in lange mouw, met col en rits en broeken zowel kort als lang. Net als bij Craft hebben ze ook een winddichte lijn.

Laag II

Laag twee is een isolerende laag. De dikte is afhankelijk van de kou en van de persoon. Een kouwelijk iemand zal vaak kiezen voor een basislaag met lange mouwen en daar overheen een dikke isolerende laag. Terwijl iemand anders,bij dezelfde tempratuur en inspanning, voldoet met een basislaag met korte mouwen en een dunnere isolerende laag. Voor deze laag kan je van alles gebruiken. Shirts of dunne jacks. Let er wel op dat ook deze kleding mooi aansluit op je lijf. Zit de kleding te los dan zwabbert het rondom je lijf en dat schaatst niet prettig. Het zelfde geldt voor de broeken. Lekker strak en geen wijde joggingbroek.

Je hebt kleding van Craft, Hunter, Odlo, Rogelli, Campagnolo en andere merken.

Laag III

De derde laag is de laag die vooral voor buiten en te gebruiken onder koude omstandig heden. Deze laagkleding is vaak wat losser. De winddichte jacks zijn er ook in strakke schaatsjassen. De waterdichte laag zijn vaak jassen die wat minder stretchen en daardoor wat wijder om het lijf zitten. Wel zijn er tegenwoordig steeds meer softshell jassen. Deze jassen zijn van water dichtmateriaal en stretch. Dit is een ideale combinatie voor buitenijs of voor en na de training. De derde laag zijn vooral jassen. Voor de benen kan je een tight, salopette of ritsbroek gebruiken. Tegenwoordig zijn er ook salopettes met snijvast materiaal en winddicht materiaal.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.