Tourschaatsen


Wilt u toerschaatsen kopen?

Wat is het verschil tussen toerschaatsen en kluunschaatsen?

Kluunschaatsen worden ook wel toerschaatsen genoemd en zijn populair voor natuurijs schaatsers of schaatsers die naar de Weisensee en Finland gaan.

Kluunschaatsen van Freeskate.

Het Free-skate concept is inmiddels een bewezen concept in schaatsland. Bij dit principe wordt een los ijzer met een losse schoen gecombineerd. Free skate schaatsen is in 1997 een samenwerking aangegaan met schoenen van Salomon. Dit merk is vooral bekend uit de langlauf- en skisport. Het voordeel van Free-skates is dat de ijzers onderling zijn uit te wisselen met verschillende schaatsschoenen waardoor er veel vrijheid ontstaat in de mogelijkheden met toerschaatsen. Bovendien kunnen de schoenen ook gebruikt worden voor de skate discipline bij het langlaufen.

FRS Full Return System

Bij Freeskate is een extra optie om het schaatsijzer te voorzien van elastiekjes, deze elastiekjes zorgen ervoor dat de schaatsbinding goed terug klapt. Dit systeem heet Full Return System.

Tip voor de toertocht!

Bij Free-skates zit er geen onderscheid tussen het linker- en rechterijzer. Tijdens de schaatstocht worden uw schaatsijzers het snelste bot aan de binnenzijde, afzetzijde van de schaats. Omdat er geen verschil zit in de linker- en rechterijzer kan je halverwege de schaatstocht de schaats ijzers om wisselen. Heb je toch weer een beetje scherpe afzetkant op je schaatsijzer.

Kluunschaatsen van Viking

Overigens is ook Viking inmiddels de markt opgekomen met vergelijkbare toerschaatsen. Viking ontwikkelde een eigen ijzer voor toerschaatsen dat gecombineerd kan worden met een schoen van Fischer.

Wij hebben het grootste kluunschaats assortiment van de Benelux

Toerschaatsen zijn erg populair onder mensen die naar de Weissensee gaan. Let er wel op dat u kiest voor toerschaatsen kiest die bij uw schaatsstijl passen. Wij hebben het grootste assortiment kluunschaatsen van de Benelux en hierover adviseren wij u graag in een van onze winkels, u kunt ons uiteraard ook altijd bellen. De kluunschaatsen zijn ook verkrijgbaar in onze webshop.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.