Schoenen


Wilt u losse schaats schoenen kopen?

Wanneer u losse langebaan schaatsschoenen wilt kopen moet u op een aantal dingen letten: Goed passende schaatsschoenen, juiste steekmaat, Normale- of een thermoplastische schaatsschoen en veters. Hieronder leg ik het uit.

Goed passende schoen:

Het is van belang dat u een goed passende schaatsschoen heeft, bij een schaatsschoen behoort u met de hiel goed achterin de schoen te zitten en dan mag u met de tenen lichtjes de voorkant van de schaatsschoen raken. In het begin voelt dit een beetje vreemd omdat u met loopschoenen juist ruimte bij de tenen nodig heeft om uw stap te kunnen af wikkelen.

Steekmaat

Het is van belang dat de schaats schoen die u wilt kopen ook daadwerkelijk op uw ijzers past. Dit hangt af van de steekmaat, dit is de lengte tussen de bevestigingspunten van de schoen. Bij iedere maat schaatsschoen heb je een andere steekmaat, deze verspringt een halve centimeter bij iedere maat.

Daarnaast zult u een keuze moeten maken tussen een thermoplastische schaats schoen en een normale kuipschoen.

Normale kuipschoen

Een normale kuipschoenen zit lekker of niet, bij deze schaatsschoen is het niet mogelijk enige aanpassing aan de kuip te maken. Over het algemeen zijn dit carbon kuipjes met een fiberglas rand.

Thermoplastische schaatsschoen

Thermoplastische schaats schoenen worden door ons verwarmd in een oven en daarna in een vacuüm zak om uw voet gevormd, dit zorgt voor een optimale pasvorm. Dat wil niet zeggen dat niet thermoplastische schoenen minder goed zijn, deze schoenen kunnen bij u ook heel als de pasvorm voor uw voet geschikt is.

Veters

Goed passende schaatsschoenen behoor je ook goed te in te veteren, wij gebruiken meestal wax veters. Dit zijn was veters met parafine geïmpregneerd. Het voordeel van deze was veters is dat ze beter blijven zitten en niet kunnen bevriezen. De veters rijgen we kruislings in van buiten naar binnen. Omdat er aderen over de voet naar de tenen lopen, binden we hier de veters niet al te strak. De bovenste drie of vier vetergaatjes doen we goed strak zodat de hiel goed achterin blijft zitten.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.