Langebaan


Wil je noren kopen?

Bij Oomssport ben je echt aan het juiste adres als het gaat om noren. Wij mogen ons zelf een echte specialist noemen op het gebied van deze langebaan schaatsen. Oomssport heeft het grootste assortiment langebaan schaatsen, langebaankleding en accessoires van de Benelux. Wij bieden een zeer compleet assortiment aan. Voor de wedstrijdrijder hebben wij enorm veel keuze, maar ook de recreant kan uitstekend bij ons uit de voeten als het gaat om dit type schaats.

Wat voor type noren zoek je?

Er zijn verschillende type noren schaatsen, en in ons assortiment is altijd wel iets te vinden wat het beste bij jou past. Wij zetten graag alle types die wij aanbieden voor je op een rijtje.

Langebaan schaatsen Langebaan schaatsen

Lage noren

De lage noren bieden over het algemeen meer stabiliteit dan een hoge noor. Doordat de schoen dichter op het ijs ligt is er minder ruimte over om te zwikken, hierdoor worden de enkels minder belast. De lage noor is door deze extra stabiliteit ook geschikt om op te toeren. Is dit type noren misschien iets voor je?

Hoge noren

De hoge noren zijn eigenlijk het meest geschikt voor de meer geoefende schaatser. Dit type schaatsen wordt veelal op de ijsbaan gebruikt omdat er op deze manier een hogere snelheid kan worden behaald in de bochten. De bochten kunnen namelijk met dit type schaats scherper worden aangesneden, aangezien de schoen minder snel met het ijs in aanraking komt dan bij de lage leren noren.

Combinoren

Een combinoor is een hardboot schaats met een hardere hoge schoen die lijkt op een skischoen. Dit type schaats biedt meer comfort en is zeer geschikt voor de beginnende schaatser of voor de recreant. Zeker voor de recreant die lekker ontspannen wil schaatsen en dat zonder veel pijn aan de voeten of enkels. Is de combinoor misschien iets voor jou?

Klapschaatsen

De beroemde klapschaats waarmee Nederland de wereld veroverde op schaatsgebied. De klapschaats hebben wij in diverse varianten. Wij hebben deze schaats zowel voor de serieuze recreant als voor de professionele wedstrijdrijder. Met de klapschaatsen is een hogere snelheid te behalen dan met reguliere noren. Het ijzer klapt namelijk open wat een langere afzet tot gevolg heeft. Tevens zijn de klapschaats ijzers meestal harder waardoor ze langer scherp blijven.

Tourschaatsen

De tourschaatsen van Salomon, maar tegenwoordig ook van Viking, zijn ideaal wanneer het aankomt op het schaatsen van erg lange afstanden. Denk hierbij aan mooie tochten over meren op de Weissensee of in Scandinavië. Laten we hopen dat deze tochten in Nederland ook weer mogelijk zijn in een van de komende winters! De combinatie van een los ijzer en een schoen maakt het een zeer comfortabele schaats. Deze schaatsen houden uw enkel stabiel tijdens lange tochten en zorgen voor warme voeten tijdens de hele tocht.

Nog niet zeker welk type noren schaatsen je zoekt?

Op het gebied van langebaanschaatsen kunnen wij je zowel telefonisch als in de winkel uitstekend van adviezen voorzien. Kom eens langs in onze winkels in Den Haag of in Leiden. Samen gaan we op zoek naar het juiste model schaats.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.