Dames


Dames inline skates kopen?

Bent u op zoek naar inline skates voor dames? Dan bent u bij Oomssport aan het juiste adres! Wij verkopen een zeer uitgebreid assortiment aan skates voor dames. Of het nu gaat om recreatief gebruik of dat het gaat om een fanatieker gebruik van de skates. U vindt het allemaal in ons assortiment.

Zitten inline skates anders dan schaatsen?

Ga je inline skaten in de periode dat schaatsen niet mogelijk is? Hou er dan rekening mee dat inline skates anders zitten dan schaatsen. Omdat je over een minder vlakke ondergrond beweegt dan bij schaatsen het geval is, is het van belang dat je meer ruimte houdt bij de tenen. Uiteraard niet te veel ruimte, maar anders kom je met je tenen constant tegen de voorkant aan. Dit kan zorgen voor blaren en pijnlijke tenen.

Dames inline skates voor recreatief gebruik?

Ben je van plan om dames inline skates voor recreatief gebruik te kopen? Dan adviseren wij voor skates met kleinere wielen te gaan. Met kleinere wielen heb je meer balans en ben je wendbaarder dan wanneer je voor de grotere wielen gaat. Zeker wanneer je een beginnend skeeleraar bent, is het handig om voor kleinere wielen te gaan. Wat zijn kleinere wielen? Wij adviseren een wielmaat tussen de 90mm en 100 mm, kleiner kan natuurlijk ook nog!

Zijn dames inline skates anders dan die van heren?

In principe is het niet zo dat dames inline skates niet kunnen worden gedragen door heren en andersom. Al zijn sommige kleurstellingen wellicht meer op dames gericht en andere op heren, smaken verschillen! Toch zijn er een aantal kleine aanpassingen gedaan door sommige fabrikanten op dit vlak.

  • Smalle pasvorm voor dames inline skates. De schoen zit smaller, aangezien dames over het algemeen een smallere voet hebben dan heren.

  • De cuff is anders dan bij heren inline modellen. De cuff, die zich op de achterzijde van de skate bevindt is anders geplaatst vanwege de kuit van de dames. Deze is namelijk lager geplaatst dan bij de heren.

Een dames model bij ons in de winkel proberen? Dat kan natuurlijk ook! Onze specialisten kunnen je alles vertellen over de pasvorm van de dames online skate, dus ook waarom de cuff lager is geplaatst dan bij de heren variant.

Inline skates dames

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.