Wielen


Skeelerwieltjes kopen

Als je op zoek bent naar nieuwe skatewielen, dan ben je bij ons aan het juiste adres! De belangrijkste twee factoren hierbij zijn de hardheidsgraden, de grootte, en wat dat betekent voor je skeeler-ervaring.

Wielhardheid skeelers

De hardheid wordt meestal uitgedrukt op een schaal van 74a tot 90a, waarbij 90a zeer hard is en 74a zeer zacht. Hoe harder het skeelerwiel, hoe minder weerstand het heeft - wat betekent dat het wiel sneller zal rollen en langer meegaat. Een hard wiel is echter minder comfortabel en biedt minder grip dan een zachter wiel waar je ook weer sneller mee kan remmen bijvoorbeeld. Een gemiddelde keuze voor de meeste skeelers is een hardheid rond de 82A waarbij het aan te raden is om voor zachtere wielen te gaan wanneer je op slechte ondergronden gaat skeeleren.

Welke maat wielen voor skeelers?

De maat van een skeelerwieltje is standaard groter dan die van inline-skates. Grotere wielen ondersteunen bij het sneller voortbewegen, wat bij bijvoorbeeld wedstrijdrijden van groot belang is. Een groter wiel zorgt er tevens voor dat je minder last hebt van oneffenheden van de ondergrond waar je op rijdt. Wieltjes voor je skeelers vind je tussen de 90mm en de 110mm (kleinere wieltjes zijn technisch gezien skatewielen). Een groter wiel staat wel gelijk aan minder controle dus voor de beginnende skeeleraar raden we kleine skeelerwielen aan.

Skeelers met 3 wielen of 4 wielen

Meer wielen betekent vaak ook kleinere wielen, in de alinea hierboven staan daar de voor- en nadelen van uitgeschreven. Daarnaast heb je met 4 wielen ook te maken met een langer fame. Skeelers met 4 wielen zijn de beste keuze voor beginners. Je hebt hiermee meer stabiliteit, meer controle en met het grotere frame blijf je langer doorrollen.

De skeelers met 3 wielen worden meer gebruikt door mensen met meer ervaring. Het kortere skeelerframe zorgt voor meer wendbaarheid waarbij je makkelijker kunt draaien. Dit is bijvoorbeeld een populaire keuze voor freestyle skeeleraars.

Meer weten? Lees onze blogpost over dit onderwerp!

Skeelerwieltjes kiezen

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te kiezen welke wieltjes passen bij jouw skeelers wanneer deze aan vervanging toe zijn. We helpen je hierbij graag! Kom langs met je skeelers bij ons in de winkel of stel je vragen per mail of telefoon.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.