Schoenen voor kunstschaatsen

Wilt u kunstschaats schoenen kopen?

Kunstschaats schoenen zijn te verdelen in verschillende niveau’s. Zowel de kunstschaats schoenen van Risport, Edea, Jackson als Graf zijn te verdelen in de volgende vier categorieën:

  • Beginner / Recreatie

  • Beginner

  • Gevorderd

  • Expert

Hoe moeten de kunstschaats schoenen bij kinderen zitten?

Bij kinderen kan je kunstschaats schoenen wel iets op de groei kopen maar niet te veel. Bij een te grote kunstschaats schoen kunnen ze niet meer overweg met de puntjes. Aan de achterkant van de kunstschaats schoen (tenen tegen de voorkant, gaan staan en knie buigen, dan kan je achter de hiel kijken hoeveel ruimte er nog in de schoen is.) mag maximaal anderhalve vinger ruimte overblijven. 

Hoe moeten de kunstschaats schoenen bij volwassenen zitten?

Bij volwassenen mag de schoen nauw aansluiten. De ruimte bij de hiel mag heel miniem zijn. Verder moet de kunstschaats schoen goed aansluiten om de enkel. Niet te veel ruimte tussen de schoen en de enkel. Bij de voorvoet moet de schoen goed aansluiten maar mag niet knellen. De kunstschaats schoen kan op de leest wel wat opgerekt worden, maar het is beter als de schoen in één keer goed zit. Let er op dat je de schoen goed aanpast naar het niveau van de rijders. Beginnende schaatser kunnen beter niet de duurste kunstschaats schoenen aanschaffen. Deze schoenen zijn stijf en beginners zijn de stijfheid van de schoen niet gewend. Dit kan blessures veroorzaken aan het spronggewricht of andere delen van het onderbeen.

Verschillende merken kunstschaatsen

Bij Oomssport verkopen wij online of in onze winkels in Den Haag en Leiden een grote range aan merken. Denk hierbij aan topmerken als Risport, Edea, Jackson, Roces en Graf. Jouw gewenste merk of type kunstschaats hebben wij zeker op voorraad. Ben je niet helemaal zeker welk type kunstschaatsen het beste bij jou past? Kom dan eens langs in onze winkel en wij helpen je graag bij het uitzoeken van jouw paar. Ook kun je bij ons terecht voor ijzers, complete schaatsen en schoenen.

Bij Oomssport worden alle nieuwe kunstschaatsen altijd geslepen afgeleverd!

Kunstschaatsen kopen. Voor een scherpe prijs, volledig aanbod. Nieuwe schaatsen zijn nooit fabrieks geslepen daarom worden bij Oomssport alle nieuwe schaatsen door ons standaard gratis vakkundig geslepen dus klaar voor gebruik. Of u de schaatsen in de winkel koopt of via de webshop, de schaatsen worden altijd geslepen en gebruiksklaar afgeleverd!

Waar kan ik kunstschaatsen kopen?

Kom langs in één van de echte Oomssport winkels in Den Haag en Leiden of veilig en snel online bij Oomssport.nl. Bestel nu met Ideal, creditcard of Paypal bij Oomssport.

YouTube - Oomssport kanaal

Tip: Volg ons en kijk ook naar ons Oomssport kanaal op YouTube, daar hebben we een serie vlogs met tips voor de schaats, skate en skeeler sport.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.