Kunstschaatsen

Wil je kunstschaatsen kopen?

Ben je een fervent kunst schaatser of ben je een recreant? Voor ieder hebben wij een geschikt paar kunstschaatsen. Oomssport is de grootste kunstschaats specialist van de Benelux. In ons uitgebreide assortiment kunt u altijd een geschikt paar kunst schaatsen vinden. Kunstschaatsen is de laatste jaren enorm in opkomst en daarom hebben wij ons assortiment enorm uitgebreid. Of het nu gaat om een paar kunst schaatsen voor mannen, vrouwen of kinderen, wij hebben het allemaal.

Hoe moeten kunstschaatsen zitten?

Allereerst is het van belang voor wie de kunstschaatsen worden gekocht. Is het voor een kind of voor een volwassene? Bij een kind kunnen de kunstschaatsen op de groei worden gekocht, maar let hier wel mee op. Als de schaats te groot wordt aangeschaft dan bestaat het risico dat een belangrijk element van kunstschaats niet meer kan worden gebruikt, namelijk de punt. Aan de achterkant van de schoen mag maximaal anderhalve vinger ruimte overblijven. Dit kun je het beste meten door de tenen tegen de voorkant aan te duwen, te gaan staan en de knie te buigen, op deze manier heb je het beste resultaat.

Bij volwassen mag de schoen van kunstschaatsen nauw aansluiten, hierbij mag de ruimte bij de hiel miniem zijn. Het is verder van belang dat de kunstschaatsen goed aansluiten om de enkel, hier mag dus niet te veel ruimte tussen zitten. Bij de voorvoet moet de kunst schaats ook goed aansluiten, maar mag ook niet teveel knellen. Anders zou je eventueel last van krampen kunnen krijgen en dat is uiteraard niet wenselijk. Doordat de kunstschaats goed aansluit op je voeten, heb je de meeste controle over je schaatsen.

Verschillende merken kunstschaatsen

Bij Oomssport verkopen wij online of in onze winkels in Den Haag en Leiden een grote range aan merken. Denk hierbij aan topmerken als Mitchel & King, John Wilson en Roces. Jou gewenste merk of type kunstschaats hebben wij zeker op voorraad. Ben je niet helemaal zeker welk type kunstschaatsen het beste bij jou past? Kom dan eens langs in onze winkel en wij helpen je graag bij het uitzoeken van jouw paar. Ook kun je bij ons terecht voor ijzers, complete schaatsen en schoenen

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.