Veilig schaatsen


Accessoires voor veilig schaatsen kopen

Sporten is veel leuker met de juiste kleding. Sportkleding is aangepast aan de behoeften van deze tijd. Materiaal moet soepel zijn en vocht afvoeren, en optimale en veilige resultaten niet in de weg staan. Draag comfortabele kleding die vocht afvoert, isoleert en water- en wind afweert.

Een echte schaatser kan niet zonder de juiste snijvaste en beschermende kleding en schaatshelm. Oomssport heeft dan ook een groot assortiment aan snijvaste kleding, schaatshelmen en snijvaste accessoires in onze winkel en natuurlijk online. Of u nu opzoek bent naar de juiste beschermende kleding voor het bovenlichaam, onderlichaam, handen en voeten of uw hoofd, bij ons bent u aan het juiste adres.

 

Snijvaste handschoenen

In het schaatsen wordt het steeds normaler om snijvaste handschoenen en andere bescherming te dragen. Er gebeurt met schaatsen nou eenmaal wel eens een ongelukje, daarom is het handig om te overwegen snijvaste handschoenen en/of andere snijvaste bescherming aan te schaffen. Oomssport heeft een grootte collectie snijvaste handschoenen, voor de recreant en wedstrijdschaatser.

 

Snijvaste enkelbeschermers

Schaats je in grote groepen of pelotons? Dan kun je door een ‘misslag’ van een schaatser voor je makkelijk tegen je aanrijden en een snijwond oplopen. Ook een misslag bij de start van een wedstrijd kan ernstige gevolgen hebben. Draag daarom scheen en enkelbeschermers. Overigens enkelbeschermers is bij shorttrack wedstrijden verplicht.

 

Snijvaste Scheen- kniebeschermers

Schaats je in grote groepen of pelotons? Dan kun je door een ‘misslag’ van een schaatser voor je makkelijk tegen je aanrijden en een snijwond oplopen. Draag daarom scheen en enkelbeschermers.

 

Schaatshelm

Draag een helm. Je kunt zelf een val veroorzaken, maar ook bijvoorbeeld andere schaatsers op het ijs kunnen hiervoor zorgen. Een helm beschermt je hoofd bij een val en draagt zo bij aan het voorkomen van (hersen)letsel. Er zijn verschillende soorten helmen. In het shorttrack, marathon schaatsen en mass start draagt men de shorttrackhelm met ASTM Standaard F1849. Dit is een vereiste van de KNSB en de ISU, omdat deze helm is getest op ijs,

 

Gezichtsbescherming

Gebruik bij extreme kou onder andere winddichte kleding, een bivakmuts, een skibril.

 

Merken snijvaste en beschermende kleding

We hebben verschillende topmerken wielerkleding in huis. Wij hebben onder andere in ons assortiment. Craft, , Hunter, Oomssport, Casco, Giro, Sinner, Oakley, Icetec, Viking, Zandstra Cadomotus, marchese, Apogee, Evo zijn allemaal aanwezig in onze grote collectie. 

 

Goede schaatsen kunnen blessures voorkomen

Met goed passende scherpe schaatsen heb je meer grip op het ijs en sta je dus veel stabieler. Controleer je schaatsijzers regelmatig en laat deze tijdig slijpen, zodat je niet vlak voor vertrek nog maatregelen moet nemen.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.