Oomssport Skeelercup 2 Honselersdijk

Drie op een rij, oftewel een glaszuivere hattrick voor Joram Verkerk. De, nog 19 jarige inwoner van Nieuw Vennep was ook in de derde wedstrijd om de Oomssport Skeelercup de beste. Dit keer was er een close finish met Nick Roetman voor nodig om de overwinning in de wacht te slepen.

Het wedstrijdverloop was vrij grimmig, heel veel pogingen om uit de greep van het peloton te blijven duurde, in de meeste gevallen, niet meer dan enkele ronden. Het hoge tempo resulteerde dat de kopgroep steeds iets kleiner werd. Bij het ingaan van de laatste ronden waren er nog acht deelnemers over die aanspraak konden maken op de overwinning. Met een ultieme spagaatfinish ,zij aan zij, tussen Nick Roetman en Joram Verkerk was het Verkerk die, met miniem verschil, de wedstrijd won. De prijs voor de strijdlustigste rijder zou zonder meer voor Stefan Credit zijn, een derde plek was zijn beloning hiervoor.
Op de zesde plek eindigde Loesanne van der Geest als eerste dame, ploeggenote Eline Verhage werd op kleine achterstand tweede.
Bij de junioren won Jelle Rieff, overall werd hij 5de. Rommy Brommer won bij de junioren dames.

Door de afwezigheid van Jarno van Wingerden was een zelfde kunststukje bij de masters niet mogelijk. Een levendige wedstrijd waarin met name Arnoud Mooibroek, Henri van Ramshort, Wim Kwakkel en Wim van Leest toch wel de meeste activiteiten ontplooide. Pas laat in de finale viel de beslissing. Na een ontsnapping van Arnoud Mooibroek konden Wim van Leest en Henri van Ramshorst bij Mooibroek aan sluiten. Wim Kwakkel kwam tot enkele seconden en wist nog wel voor het peloton uit te blijven maar het gat naar de koplopers kon hij niet meer dichten rijden. Na dik een uur koers kregen de drie koplopers de verlossende bel. Het kat en muis spelletje dat de driekopers opvoerde leidde er toe de Wim Kwakkel het gat kleiner zag worden. De koplopers zagen het gevaar op tijd aan komen en haastte zich richting finish. Wim van Leest (M50) ging de laatste 200 meter vol vertuiging de eindsprint aan en kon zo de overwinning pakken. Arnoud Mooibroek (M50) werd tweede. Henri van Ramshorst (M40) moest genoegen nemen met plek 3. Op plek 11 eindige Arie Roozendaal als eerste 60-plusser.

Bij de dames master ging de overwinning naar Jannina Wolf.

Volgende wedstrijd zaterdag 26 mei aanstaande in Rijswijk. Hou onze site in de gaten. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zullen wij uiterlijk 23 mei een beslissing nemen om in één startgroep alles te laten starten.

Mededeling voor Arie Roozendaal, je transponder geeft al enkele wedstrijden aan dat de batterij bijna leeg is. De regelementen zijn dat rijders zelf verantwoordelijk zijn voor een goed werkende transponder. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

De uitslag is ook opgemaakt, deze is tertug te vinden door op dee link te klikken: https://results.sporthive.com/events/PC1523161