Wat is het verschil tussen skates en rolschaatsen?

Wat is het verschil tussen skates en rolschaatsen?

Het verschil tussen rolschaatsen en skates is enorm. Rolschaatsen waren in de jaren ‘80 helemaal in en toen namen de inline skates dit in de jaren ‘90 weer over. De rolschaats is bezig met een comeback en wordt weer steeds populairder. Dit komt door de rollerskate disco’s, de indoor rolschaatsbanen en de rollerderby wedstrijden.

Rolschaatsen en skaten is beter dan hardlopen

Wat wel voor beide sporten geld is dat het beter is dan hardlopen. Omdat je een vloeiende beweging maakt en bij hardlopen krijgen je knieën juist meer schokken, waardoor je eerder een blessure kunt krijgen.

De grootste verschillen 

De wielen

Rolschaats wielenSkate wielen

De remmen

Rolschaats remSkate rem

Het soort schoen

Rolschaats schoenSkate schoen

Het soort frame 

Rolschaats frameSkate frame

Voordelen skates

Met skates behaal je enorm veel snelheid en kan je lange afstanden afleggen. Dit komt doordat de wieltjes achter elkaar geplaatst zijn. Naast de snelheid die je bereikt train je ook nog eens verschillende soorten spieren, zoals je bovenbenen, billen en buikspieren. Hierdoor bouw je conditie op en je traint gelijk je hele lichaam. Het enige nadeel bij skates is dat je niet echt wendbaar bent, want je gaat natuurlijk alleen vooruit.

Voordelen rolschaatsen

Tijdens het rolschaatsen krijg je het nostalgisch gevoel van vroeger weer terug. Je kan best een lange tocht afleggen, alleen ben je dan niet zo snel als met inline skates. Met rolschaatsen ben je enorm wendbaar en daarom is het leuker om hiermee bijvoorbeeld naar een rollerdisco te gaan en te dansen op muziek.

Bescherming is altijd belangrijk

Voor zowel rolschaatsen als skates geldt dat je bescherming om moet doen. Je wilt natuurlijk niet dat je gewond raakt tijdens een val. Klik hier en zie ons gehele assortiment aan bescherming.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking