Wat is het verschil tussen skates en rolschaatsen?

Wat is het verschil tussen skates en rolschaatsen? Het verschil tussen rolschaatsen en skates is enorm. Rolschaatsen waren in de jaren ‘80 helemaal in en toen namen de inline skates dit in de jaren ‘90 weer over. De rolschaats is bezig met een comeback en wordt weer steeds populairder. Dit komt door de rollerskate disco’s, de indoor rolschaatsbanen en de rollerderby wedstrijden.

Read more

Wat zijn de beste inline skates or skeelers?

Keuzes, er zijn tegenwoordig zoveel keuzes in skates dat je bijna niet meer weet wat nou de beste optie is voor jou. Grote wielen, kleine wielen, drie wielen of vier wielen en welke grootte dan precies? Wil ik een hoge of een lagere schoen? En moet die dan harder zijn of zachter? Dit zijn in eerste instantie de belangrijke keuze die je moet maken als je wilt kiezen welke inline skates het beste zijn voor jou. Om je daar een beetje bij te helpen gaan we in deze blog bespreken wat de grote keuzes betekenen en welke keuze het beste bij jouw stijl van skaten past.

Read more

Hoe verwarmen wij skeelers?

Als eerst bepalen we welk type en welke maat skeeler er het best bij jou past. Dit hangt natuurlijk af van jouw ervaring en doelen. Is de skeeler die we uitgekozen hebben vervormbaar dan kunnen we deze verwarmen en naar je voet vormen.

Read more

Hoe kies ik de juiste maat skeelers?

Bij het kiezen van skeelers is het belangrijk dat je de juiste maat schoenen kiest, dit is eigenlijk nog belangrijker bij skeelers dan bij het kopen van schoenen. Skeelerschoenen zijn namelijk harder dan de meeste normale schoenen en door trillingen tijdens het skeeleren voel je op skeelers veel sneller pijnpunten dan in je schoenen. Zorg er daarom voor dat je weet waarop je moet letten bij het kopen van je nieuwe skeelerschoenen.

Read more

Skeelers schoonmaken

Schoonmaken van skeelers hoeft niet moeilijk te zijn. Het is belangrijk om je skeelers goed schoon te houden, vooral omdat lagers gevoelig zijn en makkelijk vies worden. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je je skeelers weer schoon krijgt. Daarbij hebben we nog een handige video waarin we de stappen in het kort uitleggen.

Read more

Video - Groot assortiment skates bij Oomssport

In ons assortiment vind je de populaire merken kwaliteit skates zoals K2, Fila, Rollerblade, Powerslide en Roces. Om te beginnen met de verstelbare kinderskates. We hebben verschillende modellen kinderskates voor jongens en voor meisjes. Zwart met roze voor de meisjes en stoer zwart met rood voor de jongens. Bij Oomssport hebben we modellen kinderskates die in maat verstelbaar zijn zodat ze met de kindervoeten mee kunnen groeien, dit kan met een knopje aan de zijkant van de skate, over het algemeen zijn de verstelbare kinderskates verstelbaar in 4 maten.

Read more

Wat is het verschil tussen skeelers met 3 of 4 wielen

Kies je voor 3 of vier wielen? Kies je voor een lang frame met drie wielen of een kort frame? Er zijn veel keuzes die je moet maken bij het aanschaffen van een paar skeelers. In deze blog kijken we naar de voor- en nadelen van de verschillende soorten skeelers.

Read more

Video - Hoe koop ik de juiste skeelers?

Het is buiten weer warmer aan het worden en de zon begint meer en meer te stralen. Dit is natuurlijk ook het moment waarop je weer aan skeeleren of inline skaten denkt! Heb je nog geen skeelers en wil je ze aanschaffen of zijn je oude skates aan vervanging toe? Dan is het belangrijk om goed na te denken wat voor skeelers of inline skates geschikt zijn voor jou. Daarnaast moeten ze goed aan je voeten zitten zodat je blessures tegen gaat en comfortabel kunt blijven skaten. In deze blog zullen we in het algemeen uitleggen welke belangrijke keuzes je moet maken. Voor gedetailleerde informatie over keuze van wielen of je skeelerschoen hebben we specifieke blogs die meer de diepte in gaan.

Read more

Video - Hoe koop ik de juiste wielen voor mijn skeelers of inline skates?

Skeeler en inline wielen De zomer komt er weer aan en daarmee ook het skeeler seizoen. Het is belangrijk om met het juiste materiaal aan je seizoen te beginnen. Daarom nemen we met jullie een kijkje in de wereld van de skeelerwielen en lagers. Er zijn verschillende soorten en maten wielen voor zowel skeeleren als inline skaten. Het is belangrijk dat je de juiste wielen kiest bij jouw manier van skeeleren. Hieronder hebben we de mogelijkheden uiteen gezet, bekijk ook onze video over dit onderwerp hieronder.

Read more

Video - Skeeleren is genieten en ook nog eens erg gezond!

Is skeeleren goed voor je gezondheid en je spieren? Skeeleren biedt de mens zowel mentale als fysieke veel voordelen. Skeeleren is een goede manier om de conditie te verbeteren en is tevens 50% minder belastend voor gewrichten dan hardlopen. Door te skeeleren worden de spieren in het onderlichaam in een hogere mate getraint dan bijvoorbeeld op een fitness apparaat. De benen en billen vormen een spiergroep die gedurende het skeeleren het meest wordt gebruikt. Hoe groter de spiergroep, des te meer calorieën je verbandt.  Met skeeleren wordt de conditie verbeterd, worden de spieren versterkt en vindt er ook vet verbranding plaats.

Read more
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking