Wat is het verschil tussen skeelers met 3 of 4 wielen

Kies je voor 3 of vier wielen? Kies je voor een lang frame met drie wielen of een kort frame? Er zijn veel keuzes die je moet maken bij het aanschaffen van een paar skeelers. In deze blog kijken we naar de voor- en nadelen van de verschillende soorten skeelers.

Wat is het verschil tussen skeelers met 3 of 4 wielen

Het verschil tussen skeelers met 3 of 4 wielen zit voornamelijk in de grootte van het wiel. De wielen van skeelers met drie wielen zijn vaak groter dan die van skeelers met 4 wielen. Skeelers met drie wielen hebben vaak wielen van 110mm of zelfs 125 millimeter terwijl skeelers met 4 wielen vaak niet verder gaan dan 110mm. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor 3 of 4 wielen en om te kiezen voor grote of kleinere wielen. Die lees je verderop in de blog.

Luigino strut

Wat is het verschil tussen skeelerframes voor 3 of 4 wielen

Naast het verschil in grootte van de wielen zit er ook verschil in frames voor 3 of 4 wielen. De frames voor skeelers met 4 wielen zijn vaak langer dan de frames voor drie wielen. Al kun je met drie wielen ook kiezen voor een langer frame. Hoe langer je frame des te meer oppervlakte heb je om af te zetten. Een langer frame betekent dus dat je meer druk hebt en meer kracht kunt overbrengen op het asfalt.

Wanneer kies ik voor een skeeler met 3 wielen

Het voornaamste voordeel van skeelers met drie wielen is dat ze vaak grote wielen hebben. Grote wielen beteken dat je makkelijker blijft rollen. Ze moeten minder snel draaien om dezelfde snelheid te halen als kleine wielen. Daarnaast heb je met grote wielen minder weerstand op ruw wegdek, een groot wiel rolt immers makkelijker over obstakels dan een klein wiel. Daarnaast is het zo dat een skeeler met 3 wielen vaak een korter frame heeft. Met een korter frame ben je behendiger omdat je makkelijker draait. Je kunt dus voor zowel behendigheid als lange afstanden kiezen voor een skeeler met drie wielen.

Wanneer kies ik voor een skeeler met 4 wielenBont pursuit

Hoewel skeelers met 3 wielen steeds meer de standaard worden zijn er nog steeds redenen om te kiezen voor skeelers met 4 wielen. Een skeeler met 4 wielen heeft meer raakvlak met het asfalt en zo kun je dus meer kracht overbrengen tijdens je afzet. Daarnaast is het ideaal om te trainen op 4 wielen, doordat je meer drukt hebt en meer kracht moet overbrengen krijg je van deze skeelers meer kracht in je benen.

Wanneer kies ik voor een lang frame met 3 wielen

Zoals eigenlijk ook geldt voor skeelers met 4 wielen, krijg je met een lang frame voor 3 wielen meer druk op je afzet. Een langer frame maakt je wel minder behendig. Een lang frame is dus ideaal voor op de baan of lange afstanden over fietspaden en wegen. Naast een stevigere afzet met een lang frame zorgen de grote wielen er ook nog eens voor dat je langer blijft rollen.

powerslide samuraiWanneer kies ik voor een kort frame met 3 wielen

Een kort frame met 3 wielen is ideaal voor in de stad of freestyle skaten. De behendigheid van een kort frame maakt tochtjes door de stad met veel bochtjes ideaal. Daarnaast zijn skates met een kort 3 wielen frame een populaire keuze onder freestyle skaters. Door de behendigheid zijn ze ideaal om tricks mee te doen. Met een kort frame met drie wielen zit je dus goed voor lekkere tochtjes door de stad of freestyle. De grote wielen zorgen er voor dat je gemakkelijk over tegelpaden blijft rollen.

Kijk eens in ons skeeler assortiment om een idee te krijgen van het aanbod in skeelers. Kom je ergens niet uit dan staan we graag met ons team voor je klaar. Schroom niet om ons te bellen of mailen met je vragen!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking