Keuzes, er zijn tegenwoordig zoveel keuzes in skates dat je bijna niet meer weet wat nou de beste optie is voor jou. Grote wielen, kleine wielen, drie wielen of vier wielen en welke grootte dan precies? Wil ik een hoge of een lagere schoen? En moet die dan harder zijn of zachter? Dit zijn in eerste instantie de belangrijke keuze die je moet maken als je wilt kiezen welke inline skates het beste zijn voor jou. Om je daar een beetje bij te helpen gaan we in deze blog bespreken wat de grote keuzes betekenen en welke keuze het beste bij jouw stijl van skaten past.

De beste inline skates voor tricks

Wil je met je inline skates voornamelijk tricks doen in skateparks dan is het handig om zo wendbaar mogelijk te zijn. Hiervoor heb je tegenwoordig ook weer verschillende opties. Om wendbaar te zijn op je skeelers of skates heb je een korte wielbasis nodig, dit zorgt er voor dat je sneller en makkelijker kunt draaien. Ook zijn over het algemeen kleine wielen makkelijker voor je wendbaarheid. Maar tegenwoordig heb je ook inline skates met 3 grote wielen en een korte wielbasis waarmee je net zo wendbaar bent. Het grote verschil tussen grote en kleine wielen is dan de afstand van de schoen naar de grond en hoe snel je op snelheid bent. Met kleine wielen ben je sneller op een hoge snelheid en sta je ook sneller stil met remmen. Met grote wielen ben je iets langzamer op snelheid maar haal je wel een hogere snelheid en hou je die snelheid ook makkelijker vast. Denk er dus goed over na wat voor jouw stijl van inline skaten het belangrijkst is.

De beste inline skates voor in de stad

Voor skaten in de stad geldt eigenlijk vrijwel hetzelfde als voor de inline skates voor tricks. Het is in de stad handig om snel stil te staan en sneller op snelheid te zijn omdat je vaak moet oversteken of moet wachten voor stoplichten. Daarnaast is het handig om wendbaar te zijn omdat het vaak druk is in de stad, snel een bochtje of een snelle stop is dan handig. Dus ook in de stad is het aan te raden om op een korte wielbasis te skaten. De wielen voor skaten in de stad kunnen zowel klein als groot zijn, hoewel hele grote wielen het wel moeilijker voor je maken om snel te stoppen of op gang te komen. Hele kleine wielen zijn in de stad vaak ook niet erg prettig omdat je niet altijd op een glad oppervlak aan het skaten bent, grotere wielen gaan immers makkelijker over stoeptegels en klinkers.

De beste inline skates voor lange afstanden

Voor het skaten van lange afstanden is het handiger om een langere wielbasis te hebben en grotere wielen. Met grote wielen hou je namelijk makkelijk je snelheid vast en kun je ook hogere snelheden bereiken. Daarnaast wil je graag een langer onderstel omdat je daarmee meer kracht over kunt brengen op het asfalt waardoor je gemakkelijker lange afstanden kunt skeeleren. Dit is met lange afstanden prettiger omdat je vaak weinig bochtjes en stops hoeft te maken. Voor lange afstanden kun je dus focussen op zo makkelijk mogelijk je snelheid vasthouden. Hiervoor zijn inline skates met grote wielen en een lange wielbasis dus geschikt.

Welke schoenen passen het beste bij mij stijl van inline skaten?

Ook voor skate en skeeler schoenen heb je veel opties met inline skaten, maar de keuze voor een schoen is makkelijker dan de keuze voor wielen. Over het algemeen is het beter om voor skaten in de stad en tricks een hoge stevige schoen te nemen voor de stevigheid die ze beiden tijdens korte bochtjes en tricks. Voor lange afstanden is het beter om een lagere of flexibele schoen te nemen zodat het makkelijker wordt om diep te zitten en daarmee efficiënter je snelheid te bereiken en vast te houden.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking