Hoe verwarmen wij skeelers?

Als eerst bepalen we welk type en welke maat skeeler er het best bij jou past. Dit hangt natuurlijk af van jouw ervaring en doelen. Is de skeeler die we uitgekozen hebben vervormbaar dan kunnen we deze verwarmen en naar je voet vormen. We demonteren de wielen en de onderdelen van de schoen die niet in de oven mogen. De skeelers gaan in een speciale oven, per type en per merk kan de baktijd verschillen. Wij controleren altijd de temperatuur en ook de flexibiliteit/ zachtheid van de schoen.

Als ze warm en zacht genoeg zijn gaan we ze aantrekken. Dit moet voorzichtig gebeuren, daarom zijn de veters alvast erg los gedaan. Het is goed opletten dat de hak netjes in de schoen glijdt en uiteindelijk ook goed achterin de schoen zit.

We trekken de veters strak vast en zetten je in de juiste houding. Wat is de juiste houding en waarom? Met skeeleren zit je diep en daarmee heb je een bepaalde knie en enkelhoek. De houding en vooral de knokkel van je hoek zitten met deze houding net even anders als wanneer je bijvoorbeeld gewoon rechtop staat of zit. We vragen je daarom goed op het randje van de bank te zitten. De knieën recht te houden en de voeten ongeveer met 1 a 2 vuisten uit elkaar neer te zetten. Er mag niet teveel druk op de schoen komen, want dat is niet goed voor de kuip die zacht is geworden. Met onze handen drukken we de schoen nog even extra aan om de voet.

Zitten de skeelers goed vast en heb je de juiste houding dan kunnen de skeelers aan de voet in ongeveer 15 minuten afkoelen. We trekken ze daarna voorzichtig uit en kunnen de wielen en onderdelen weer monteren.

Wij kiezen ervoor om skeelers aan de voet af te laten koelen en niet vacuüm te trekken. Hiermee vallen de skeelers goed om de voet, maar verkleinen we de kans op vervelende druk plekken.

Wij raden altijd aan de skeelers nog 24 uur uit te laten harden voordat ze in gebruik worden genomen. Daarnaast is ons advies ga naar een  erkende schaats- of skeelerspecialist om je skeelers naar je voet te laten vormen.

Wij geven je in onderstaand filmpje een kijkje in de manier waarop wij skeelers verwarmen.

Veel skeeler plezier.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking