Bescherming tijdens het skaten

Welke beschermsets heb je nodig

Alle beschermers voor het skaten vind je bij Oomssport! We hebben beschermsets voor skeelers, skates en rolschaatsen. Hierdoor is er voor iedereen wel iets te vinden.

Polsbeschermers zijn belangrijk

Polsbeschermers zijn heel erg belangrijk.

Dit komt omdat je bij het skaten de neiging hebt om naar voren te vallen. Polsbeschermers zijn in dit geval cruciaal, omdat de kans dan minder groot is dat je polsen breken. Ook heb je geen schaafwonden aan de binnenkant van je hand.

Knie - & ellenboog beschermers

Mocht je nou echt gevorderd zijn, dan kun je ervoor kiezen om knie- en ellenboog beschermers niet te dragen. Sommige skaters vinden dat deze beschermers hun belemmeren in de bewegingen tijdens het sporten. Let er dus bij het aanschaffen op dat de beschermers goed zitten en dat je er fijn in kunt bewegen. 

De helm, één van de belangrijkste bescherming!

Skeelers en beginnende skaters dragen vaak een helm. Tijdens het skeeleren kun je een snelheid van 30 km per uur behalen en als je dan op je hoofd valt zonder bescherming kan er veel schade ontstaan. Hierdoor is het belangrijk om een helm te dragen. Dit geld ook voor beginnende skaters en kinderen. Als je een helm gaat kopen moet je op de volgende punten letten:

  • Koop een helm bij een erkende skate winkel

  • Zorg dat de helm geschikt is voor jouw leeftijdscategorie

  • Zorg dat de helm een goede pasvorm heeft  

Vragen over de bescherming van skates of skeelers?

Heb je nog vragen over de bescherming van skates of skeelers, stel die dan aan onze klantenservice. Die is te bereiken via klantenservice@oomssport.nl of bel naar 070-3298811. Het is ook mogelijk om langs te komen bij één van onze winkels in Leiden of Den Haag.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking