Stanley Cup hoe zit dat?

De legendarische Stanley Cup

De National Hockey League (NHL) vertegenwoordigt de top van professioneel ijshockey in de Verenigde Staten en Canada. Het is de meest prestigieuze ijshockeycompetitie ter wereld, waarbij de ultieme droom van elke speler is om deel te nemen. De felbegeerde Stanley Cup is de ultieme prijs, toegekend aan het winnende team van de play-off finale.

NHL teams en structuur

Met 32 teams verdeeld over de Eastern en Western Conferences, is de NHL een labyrint van talent en competitie. Deze conferences zijn verder onderverdeeld in divisies: Atlantic, Metropolitan, Pacific, en Central. Bij Oomssport vind je een uitgebreid assortiment aan clubkleding van deze teams.

Topmerken zoals Bauer en CCM domineren de uitrusting van de meeste teams. Oomssport biedt een uitgebreide collectie van deze merken, variërend van ijshockeyschaatsen tot protectie en sticks, geschikt voor elk niveau.

Competitieopzet NHL

Elk NHL-team speelt 82 wedstrijden per seizoen, waarbij de wedstrijden niet gelijkmatig verdeeld zijn over alle teams. Dit unieke formaat omvat divisie-, conference-, en interconference-wedstrijden, wat zorgt voor een dynamische en onvoorspelbare competitie.

De route naar de Stanley Cup

In de spannende play-offs strijden 16 teams om de ultieme eer. De play-offs zijn verdeeld in vier rondes, waaronder kwartfinales, halve finales, conference finales, en de ultieme Stanley Cup-finale. Elke ronde bestaat uit een 'best of seven' serie, waarbij de spanning en het spektakel toenemen tot de finale confrontatie voor de Stanley Cup.

Hoogtepunten en belangrijke spelers

Recente seizoenen hebben enkele memorabele momenten opgeleverd. Teams zoals de Washington Capitals en hun ster, Alexander Ovechkin, hebben geschiedenis geschreven door in 2018 de cup te winnen.

Ovechkin, bekend om zijn indrukwekkende aanvallende en verdedigende vaardigheden, heeft talrijke records gebroken en meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder de Calder Trophy en de Conn Smythe Trophy.

Interessant is dat Ovechkin's volledige uitrusting van CCM is, een merk dat beschikbaar is bij Oomssport.

De Stanley Cup-winnaars sinds 2018

  • 2018: Washington Capitals
  • 2019: St. Louis Blues
  • 2020: Tampa Bay Lightning
  • 2021: Tampa Bay Lightning
  • 2022: Colorado Avalanche
  • 2023: Vegas Golden Knights

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag en Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking