Stanley Cup hoe zit dat?

Wat is de Stanley Cup? NHL staat voor National Hockey League. De organisatie voor het professionele ijshockey van de Verenigde Staten en Canada. Tevens de belangrijkste ijshockeycompetitie van de wereld. De droom van iedere ijshockeyspeler om aan deze competitie deel te nemen. De winnaar van de play-off finale wint de grote Stanley Cup.

Read more

Video - Oomssport op bezoek bij een ijshockeyspeciaalzaak in Canada

Oomssport in Canada, hét ijshockeyland! In deze vlog is Edwin in hét ijshockeyland, Canada. In Vancouver neemt hij een kijkje in een van de grootste ijshockey speciaalzaken. Omdat ijshockey in Nederland een vrij kleine sport is zul je in Nederland nooit zo’n grote speciaalzaak vinden als in Canada. Het is daarom extra indrukwekkend om als Nederlandse ijshockeyfan een kijkje te nemen in zo’n gigantische winkel. Bekijk hieronder het videoverslag van Edwin’s bezoek aan deze gigantische speciaalzaak! Lees verder om nog wat interessante feitjes over ijshockey te ontdekken!

Read more

Video - Maak een ijshockey training mee met de CCM virtual reality experience!

Unieke ijshockey training, CCM virtual reality ervaring Het nieuwe winterseizoen staat alweer voor de deur en de nieuwe collectie CCM ijshockey schaatsen en materialen beginnen alweer binnen te stromen. Als authorized CCM dealer hebben we nu in onze winkel een unieke ervaring voor jullie. Via een VR headset kunnen jullie meedoen aan een ijshockey training onder leiding van Connor McDavid.

Read more

Video - De CCM hockey try-out dagen op de Uithof

CCM try-out days Zondag 19 mei organiseerde CCM bij ons op de Uithof de CCM try-out dagen, tijdens deze try-out kunnen ijshockeyers nieuwe uitrusting en schaatsen testen. Ook wij waren hier van de partij om een kijkje te nemen bij de nieuwe modellen die wij komend seizoen gaan verkopen. Daarnaast heeft CCM een nieuwe voetenscan ontwikkeld waarmee heel makkelijk te meten is welke maat schaats en welk type schaats je nodig hebt! Edwin heeft deze voetenscan getest en gekeken of hij echt zo accuraat was dat hij gelijk de goede schaats te pakken had.

Read more

Video - Een grip op je ijshockey stick tapen

Een grip op je hockeystick tapen Een hockeystick is gemaakt van carbon met een gladde lak, dit zorg er voor dat de stick niet altijd even makkelijk vast te houden is. Zeker als je hockey handschoenen draagt glijdt de stik makkelijk uit je handschoenen tijdens het schieten. Daarom behandelen we vandaag het tapen van een grip op je hockeystick

Read more

Bauer 3D Skate Lab

Bij Oomssport gaan we met de tijd mee en we hebben de volgende stap gezet om onze service te verbeteren. Vanaf nu kun je bij Oomssport een scan laten maken van je voet met de Bauer’s 3D skate lab. De scan laat je direct zien welk type en welke maat ijshockeyschaats het beste bij jou past.

Read more

Wat is de beste ijshockey tas?

Een goede ijshockeytas is onmisbaar voor elke ijshockeyer. Om nou te zeggen dat hij net zo belangrijk is als je gear is misschien overdreven, maar om je gear te vervoeren is hij essentieel. Net als je bescherming moet een tas duurzaam, stevig en waterproof zijn. Zo blijft je gear droog en beschermd. Of je nou al je gear meeneemt in je tas of alleen je schaatsen, een goede ijshockeytas heb je dus nodig. Maar welke ijshockeytas is nou de beste voor jou, dat gaan we in deze blog met je ontdekken.

Read more

IJshockey runners

Voor een ijshockeyschaats is de schoen de basis waarop je beoordeelt of een schaats goed zit. Een goed zittende schoen zorg er namelijk voor dat je je kracht kwijt kunt op het ijs. De schoen is niet het enige wat er voor zorgt dat je lekker schaatst. De runner is net zo belangrijk voor het gevoel dat je hebt met het ijs. Verschillen tussen runners Er zijn runners met verschillende eigenschappen, het hangt dan ook af van je persoonlijke voorkeur wat je goed vindt schaatsen. Zo zijn er tegenwoordig ook runners met carbon die lichter en flexibelere zijn dan normale runners. Er zijn runners met titanium coating die er voor zorgen dat je ze langer scherp blijven. Dan zijn er natuurlijk ook nog de traditionele ijzeren runners.

Read more

Video - Stick handling met Sidney Crosby

Word net zo goed als Sidney Crosby Sidney Patrick Crosby is een Canadese ijshockeyspeler. (30 jaar) Hij debuteerde in 2005 in de NHL als speler van Pittsburgh Penguins. Hij wordt gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie. De zomer is het moment om je stickhandeling skills te verbeteren. Bij Oomssport hebben we een groot assortiment met zomer training accessoires.

Read more

Oomssport - Hoe maak ik mijn ijshockeystick op maat?

De flex van je ijshockeystick Om te beginnen is het belangrijk dat je een ijshockeystick kiest met de flex die je graag wilt. Hou er rekening meer dat het verkorten van een stick de flex verhoogt. Is de stick te lang voor je kies dan een flex die iets lager is dan je eigenlijk nodig hebt. Op deze manier krijg je de flex die je wilt na het op maat maken van je stick. Dit geldt ook voor het verlengen van je stick, met een end plug wordt je stick langer en dus minder stijf. Dit resulteert dus in een lagere flex. Een algemene regel is dat je per inch die je van je stick afhaalt ongeveer 4% flex verliest.

Read more
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking