Team Fortune Coffee: Uitdagingen en teamgeest op de Weissensee 2024

Volg Team Fortune Coffee's inspirerende reis op de Weissensee, waar uitdagingen en teamgeest centraal staan. Van intensieve voorbereidingen in Eindhoven tot de unieke ervaringen op het natuurijs in Oostenrijk, inclusief de Aad Koopmans Memorial en de legendarische Alternatieve Elfstedentocht. Ondanks valpartijen en uitdagende ijsomstandigheden, toont ons team veerkracht en samenwerking. Duik in de verhalen van doorzettingsvermogen en teamwork van Team Fortune Coffee.

Read more

Trotse sponsor van: Team Fortune Coffee

Oomssport is trotse sponsor van Team Fortune Coffee. Wie zij zijn kunnen ze het beste zelf vertellen, daarom laten we in deze blog het team aan het woord! Maar voordat we beginnen… Eerst koffie! Deze uitspraak wordt hopelijk in de marathon wereld al gelinkt aan Team Fortune Coffee! Want dit marathonteam is sinds vorig jaar niet zo maar meer weg te denken uit het damespeloton. Niet alleen vanwege de opvallende groen-witte pakken, maar ook vanwege het rijden als team tijdens de wedstrijden.  

Read more

Een kijkje in de training van Team Fortune Coffee

In deze blog krijgen we een kijkje in een standaard trainingsweek voor de leden van team Fortune Coffee. Iris Tiben legt uit hoe hun trainingsschema er uit ziet.  Sporten op topniveau is wat we allemaal graag willen bereiken met daarbij de bijbehorende prestaties. Hier komen we natuurlijk niet zomaar! Daarom laten wij, als Team Fortune Coffee, jullie een kijkje nemen in onze trainingsschema’s.

Read more

Hoe bereidt Team Fortune Coffee zich voor op natuurijs?

Een 200 km wedstrijdstrijd of tocht schaatsen is een kwestie van leren verteren. Hoe meer je er gereden hebt, hoe makkelijker het je afgaat. Natuurijs, het woord zegt het al, is ijs gevormd door de natuur. Altijd anders. Scheuren, bobbels, sneeuwijs, dooi ijs, zwartijs zijn de termen die invloed hebben op de kwaliteit. Ook de weersomstandigheden spelen een rol: wind, sneeuw, temperatuur komen dan om de hoek kijken. Al deze ingrediënten maken natuurijs altijd anders, maar wel uitdagend! In deze blog probeer ik te schetsen hoe een marathonschaatsster van Team Fortune Coffee zich voorbereid op het natuurijs. Het zijn richtlijnen, wat voor de één geldt hoeft nog niet voor de ander te gelden. Een beetje meer of minder moet kunnen, niemand is hetzelfde.

Read more

5 techniektips van team Fortune Coffee

Schaatsen, één van de moeilijkste sporten als je het mij vraagt. En dat zeg ik niet omdat ik zelf een schaatser ben, maar omdat ik dat echt zo ervaar. Voor schaatsen moet je verschillende dingen goed onder de knie hebben. Allereerst is dat conditie, want ja met marathonschaatsen rijd je minimaal 50 rondes en als je ‘pech’ hebt…moet je er 100 zien door te komen. Daarnaast is kracht ook een erg belangrijk puntje voor een schaatser én dus óók voor een marathonschaatser. Al die rondes lang moet je in je houding blijven zitten, en jezelf voortbewegen.

Read more

De musthave producten van Team Fortune Coffee

Wat zijn nou de musthave producten van Team Fortune Coffee? In het marathonschaatsen heb je van alles nodig! Van goede schaatsen, naar snelle, maar ook veilige schaatspakken. In deze blog kom je alles te weten over wat je nodig hebt in het marathonschaatsen en wat wij als Team Fortune Coffee allemaal dragen!

Read more

Wij zijn Schaatsteam Fortune Coffee!

In deze nieuwe blog vertelt ploegleider Remco de Mik ons over de prestaties en doelen van Team Fortune Coffee. Twee jaar terug begonnen we als dames beloftenteam in de landelijke marathoncompetitie met; Brit Qualm, Heleen van der Hulst  Claudia Oranje en Rosalie Huisman. Zelf was ik (Remco de Mik) ploegvertegenwoordiger en ploegleider. Ons grootste doel was dat we vooral als team wilden rijden. Het rijden als team is het hele seizoen erg goed gegaan en qua uitslagen heeft het ook goed uitgepakt:  we hebben 1 leiderspak gewonnen (sprintpak meerdaagse), een aantal wedstrijden in het jongeren leiderspak gereden, 3e in het ploegenklassement geworden en we hebben meerdere podiumplaatsen gepakt.

Read more

Team fortune coffee - Wedstrijdvoorbereiding van Madelief

Er zijn weinig dingen zeker in het leven, maar als marathonschaatser weet je; zaterdag is wedstrijddag. En naast de fysieke voorbereidingen is het materiaal natuurlijk super belangrijk. Want als je met een heel damespeloton rondenlang gaat strijden om wie het eerste over de streep komt, stap je elke zaterdag de auto in met een volle schaatstas!  Wat heeft een marathonschaatser dan allemaal nodig hoor ik je denken?

Read more

Team Fortune Coffee trainingskamp

Op vrijdag 24 september was het zover, team Fortune Coffee ging weer op trainingskamp! Na een zomer hard te hebben getraind op de fiets, skeelers en hardloopschoenen was het nu eindelijk weer tijd om te gaan schaatsen. Er stond een zwaar weekend voor de boeg. Vrijdagavond gingen we schaatsen in Heerenveen, zaterdagochtend een duurritje op de fiets en in de middag schaatsen in Leeuwarden. Als afsluiter zondag 200 kilometer fietsen, ja je leest het goed 200 kilometer op de fiets langs de 11 steden in Friesland, ook wel de Elfstedentocht genoemd.

Read more
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking