De musthave producten van Team Fortune Coffee

Wat zijn nou de musthave producten van Team Fortune Coffee? In het marathonschaatsen heb je van alles nodig! Van goede schaatsen, naar snelle, maar ook veilige schaatspakken. In deze blog kom je alles te weten over wat je nodig hebt in het marathonschaatsen en wat wij als Team Fortune Coffee allemaal dragen!

Een hele belangrijke musthave, de schaatsen!

Allereerst heb je de schaatsen, want zonder schaatsen kan je natuurlijk niet winnen! We gaan kijken naar de schaatsschoen. Schaatsschoenen heb je in alle vormen en maten. Je hebt bijvoorbeeld verschillende hardheden van de schoen, verschillende hoogtes, maar je hebt ze ook in alle kleuren! In het marathonpeloton zie je veel rijders op custommade schoenen rijden, dit houdt in dat de schoenen door een orthopedische schoenmaker zijn gemaakt en doormiddel van het maken van een mal van je voet perfect moeten aansluiten. Daarbij kan je de schoen aan de buitenkant zo ontwerpen als jij maar wilt, waardoor er unieke, maar ook persoonlijke schaatsschoenen ontstaan. De meeste Fortune Coffee rijders schaatsen op schoenen van het merk Viking.

Naast de schaatsschoen hebben we natuurlijk de ijzers. De ijzers heb je in verschillende stijfheden, maten en kleuren. De ijzers die je het meest voorbij ziet komen in het marathonpeloton zijn de Icons, van het merk viking. De Icons staan bekend om de ultieme allround-schaats. Dit ijzer heeft namelijk een geweldige combinatie tussen grip in de bocht en gemakkelijk in sturen op het lange eind. Veel marathonschaatsers rijden op kunstijs op andere ijzers dan op natuurijs. De reden daarvoor is dat de ijzers op natuurijs veel sneller beschadigen en bot worden door de vele scheuren die je tegen komt. En het is natuurlijk altijd handig om een reserve paar bij je te hebben! Het is verplicht om de voorkant van je ijzer af te ronden, zo rond als een tien cent muntje, dit checken de juryleden ook regelmatig voor een wedstrijd.

Nu we het over de schaatsen hebben gehad, gaan we over naar de kleding, want wat moet je nou allemaal verplicht dragen als marathonschaatser? En wat is daarbij nog meer handig om te hebben?
 

De verplichte musthaves

Als marathonschaatser is het verplicht om op bepaalde plekken snijvaste kleding te dragen. De plekken waar je snijvaste kleding moet dragen zijn de nek, de scheenbenen, de enkels en de handen. Als Team Fortune Coffee hebben een snijvast-pak gesponsord gekregen, wat inhoud dat de snijvaste delen in het pak zijn ontworpen en niet alleen op de verplichte plekken, maar ook nog eens op de armen, de kont en de liezen, super veilig dus!

Een foto van onze snij vaste pakken.

Pakken Fortune Coffee

Links zien je ons Topteam pak met sponsoren: Fortune Coffee, Oomssport, Viv Suits & Shirts, van Dijk en Korteland, Autodidact en Kool & van Jole schilder- en behangwerken.

Rechts zie je on beloftenpak met sponsoren: Fortune Coffe, Oomssport en Viv Suits & Shirts. 

Nog een belangrijke en musthave voor het marathonschaatsen is de helm, want zonder helm mag je niet starten! In de trainingen is het niet verplicht om een helm te dragen, maar wel veilig natuurlijk! Buiten dat een helm super veilig is, is het ook nog eens handig om te gebruiken voor sponsoring. In het marathonpeloton zie je vele helmen bedrukt met sponsoren en in allemaal verschillende kleuren! Dit geeft ook een leuk effect voor de toeschouwers. Team Fortune Coffee heeft mede door de sponsoren een super mooie helm kunnen aanschaven, wil je hem zien? Kijk dan snel hieronder!

Helmen Team Fortune Coffee

De handige maar niet verplichte musthaves

Naast alle verplichte musthaves, zijn er ook nog een aantal musthaves die wij van Team Fortune Coffee gebruiken. Wij hebben naast het snijvaste pak een thermo pak, dit is een lekker warm pak die vooral erg handig is voor de Weissensee! Verder maken wij gebruik van een lycra pak, dit is een iets dunner pak dan het snijvaste pak en vooral lekker om te dragen bij warmere temperaturen. Over het schaatspak dragen wij, als we niet op het ijs staan, een trainingsjack en een overboek. Dit zijn handige kledingstukken voor als het koud is, maar ook wanneer je een wedstrijd hebt en nog even moet wachten. Op het ijs is het belangrijk om jezelf warm te houden en kleding te dragen van de sponsoren, maar buiten het ijs ook! Daarom maken wij sinds dit jaar gebruik van een heerlijk trainingspak die we aan hebben als we niet op het ijs staan, denk hierbij aan het inlopen/uitlopen. Dit trainingspak zit super lekker en hierbij kunnen we niet alleen op het ijs, maar ook buiten het ijs de naam en logo van onze sponsor Fortune Coffee laten zien! Tijdens de trainingen hebben wij altijd een hoofdband of muts op en vaak een buff om onze nek, met uiteraard onze sponsoren erop. We hebben van onze Sponsor Kool & en van Jole schilder- en behangwerken mooie Buffs gekregen, die we perfect kunnen gebruiken voor onze schaatstrainingen, maar ook om aan te doen tijdens de winter- /herfstritjes op de fiets! Op een ijsbaan heb je het al snel koud, het is daarom belangrijk om je goed warm aan te kleden en hierbij is een muts een hele belangrijke musthave. Daarom dragen wij buiten dat we op het ijs staan altijd een lekkere warm muts die we hebben gekregen van Oomssport.

Team Fortune coffee kleding 

 Links: Team Fortune Coffee in hun trainingspakken en mutsen bij de sponsor Oomssport          

 Rechts: Fortune Coffee rijders Claudia Oranje en Heleen van der Hulst met hun buffs van sponsor Kool & van Jole schilder- en behangwerken.

Zoals veel zullen weten, zijn de schaatstrainingen niet de enige trainingen die wij doen, maar is het ook van belang om veel uurtjes op de fiets te maken, daardoor hebben wij een heel mooi fietspakje gesponsord gekregen van Fortune Coffee met daarbij een windjasje voor de koudere, winderige dagen!

Fietspakjes Fortune Coffee
Op trainingskamp in Oostenrijk bij Sportchalet Viehhofen, in onze mooie fietspakjes

Nog een leuk weetje!

Wist je dat Team Fortune Coffee, naast de drie pakken die zij hebben, nog twee andere pakken hebben? Maar niet zo maar twee pakken, namelijk het sprint pak die is gewonnen door Rosalie Huisman tijdens de Trachitol Trophy cup en het witte pak die is gewonnen door Brit Qualm, omdat zij aan de leiding stond in het jongeren klassement.

Ben je benieuwd hoe de pakken er uit zien? Kijk dan snel hieronder!

Schaatspakken fortune coffee

Links: Rosalie Huisman in het sprintpak                       

Rechts: Brit Qualm in actie in het jongerenleiders pak

 

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking