Trotse sponsor van: Team Fortune Coffee

Oomssport is trotse sponsor van Team Fortune Coffee. Wie zij zijn kunnen ze het beste zelf vertellen, daarom laten we in deze blog het team aan het woord!

Maar voordat we beginnen… Eerst koffie!

Deze uitspraak wordt hopelijk in de marathon wereld al gelinkt aan Team Fortune Coffee! Want dit marathonteam is sinds vorig jaar niet zo maar meer weg te denken uit het damespeloton. Niet alleen vanwege de opvallende groen-witte pakken, maar ook vanwege het rijden als team tijdens de wedstrijden.  

Het seizoen 2019/2020 zijn we gestart met vier meiden in de Beloftendivisie en na een succesvol eerste seizoen (meerdere podiumplaatsen, witte pak, sprintpak trachitol cup, derde plaats in het teamklassement en uitkomend op de natuurijswedstrijden) zijn we het seizoen 2020/2021 gestart met het dubbele aantal! Vier meiden – Brit, Rosalie, Claudia en Floortje – komen uit in de Topdivisie en vier meiden – Heleen, Eva, Iris en Madelief – in de Beloftendivisie.

Natuurlijk weten we allemaal dat het seizoen 2020/2021 niet is gelopen zoals we van tevoren hadden ingeschat en zeker ook niet het seizoen waarvoor we zo hard in de zomer hebben getraind! We houden hoop dat we ons in deze nieuwe formatie nog kunnen laten zien!

Wat voor doelen hadden we eigenlijk?

Het belangrijkste doel is met name plezier maken. Het klinkt misschien wat cliché, maar dat is wel de reden van onze – tot nu toe – goed lopende groen-witte trein. Met een goed gevoel als basis proberen we daarna het beste uit onszelf en uit onze teamgenoten te halen. Teamspel is daarin erg belangrijk en dat is iets wat we ook graag in de wedstrijden naar voren willen brengen. Zonder wedstrijden is het lastig om dit te finetunen, maar we proberen het een en ander op te vangen door samen te trainen. Gelukkig traint het grootste gedeelte van het team op de Uithof, Zuid-Holland.

Voor het Topteam ligt de nadruk op een aanvallende rijstijl. Door mee te springen met ontsnappingen, zorg je dat je je als team en als individu blijft door ontwikkelen. En niet te vergeten:  pieken tijdens de (Alternatieve) Elfstedentocht!

Voor drie van de vier rijdsters van het Beloftenteam zou seizoen 2020/2021 het eerste jaar zijn in de Beloftendivisie. De ervaring is er alleen niet minder om; Heleen heeft al een jaar ervaring in de Beloftendivisie, Eva komt vanuit het RTC met NK langebaan in de benen, Iris rijdt NK’s inline en Madelief rijdt goede klasseringen in de 6banencompetitie. Het Beloftenteam wil de stijgende lijn van vorig jaar doorzetten, waarbij teamspel en aanvallend rijden voorop staan. Het doel is om van tevoren een plan te hebben en die met elkaar uit te voeren; een perfecte sprinttrein of meerdere keren aanvallen en mee-springen. De wedstrijden moeten gaan uitwijzen waar onze krachten liggen.

Als we dit seizoen nog de kans krijgen, dan is Team Fortune Coffee klaar om deze te grijpen!!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking