Een kijkje in de training van Team Fortune Coffee

In deze blog krijgen we een kijkje in een standaard trainingsweek voor de leden van team Fortune Coffee. Iris Tiben legt uit hoe hun trainingsschema er uit ziet. 

Sporten op topniveau is wat we allemaal graag willen bereiken met daarbij de bijbehorende prestaties. Hier komen we natuurlijk niet zomaar! Daarom laten wij, als Team Fortune Coffee, jullie een kijkje nemen in onze trainingsschema’s.

Dit jaar was het allemaal wel even anders dan andere jaren. We keken natuurlijk uit naar de wedstrijden. Helaas zijn de wedstrijden tot op heden uitgesteld. Hierdoor is de opbouw in de trainingen ook wat anders geweest. We hebben meer tijd en focus gehad voor het opbouwen van onze techniek en duurvermogen. Ik denk dat ik vanuit het hele team kan spreken als ik zeg dat dit toch wel erg prettig is. Je techniek en duurvermogen is een goed begin voor een mooie opbouw. Hieruit zouden we weer verder kunnen groeien in onze eigen prestaties voor bijvoorbeeld onze snelheid of reactievermogen.  

Standaard trainingsweek Team Fortune Coffee

Een standaard trainingsweek ziet er als volgt uit: 

Drie trainingsdagen op het ijs, een aantal fietstrainingen (+tijdritten), sprong/coördinatie trainingen en eens in de drie weken een gezamenlijke training met Team Fortune Coffee. In een gemiddelde week trainen we ongeveer 12/13 uur.  


De drie ijstrainingen zijn verdeeld in categorieën:
- De eerste training van de week is vaak werken aan duur. Veel rondjes, goed op techniek letten, een goed begin van de week.
- De tweede training van de week zijn we bezig met extensief duur, daar bedoelen wij mee: rondjes afbouwen, dit doen we door ieder rondje steeds sneller te gaan rijden. vaak zijn dit ⅚ rondjes tot 80/85%.
- De derde training van de week is intensief interval, vaak zijn dit minder rondjes, maar wel erg intensief. Een goed voorbeeld van zo’n training is:  één persoon trekt 300 meter aan, de ander trekt 400 meter hard door waarbij persoon 1 weer aansluit. 

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking