Losse schoenen


Kunstschaats schoenen zijn te verdelen in verschillende niveau’s. Zowel de schoenen van Risport, Edea als Graf zijn te verdelen in de volgende vier categorieën:

  • Beginner / Recreatie
  • Beginner
  • Gevorderd
  • Expert

Hoe moeten de kunstschaats schoenen zitten?Bij kinderen kan je kunstschaats wel iets op de groei kopen maar niet te veel. Bij een te grote schoen kunnen ze niet meer overweg met de puntjes. Aan de achterkant van de schoen (tenen tegen de voorkant, gaan staan en knie buigen, dan kan je achter de hiel kijken hoeveel ruimte er nog in de schoen is.) mag maximaal anderhalve vinger ruimte overblijven. Een halve vinger is precies pas een 1 vinger is standaard voor kinderen bij het kopen van de schoen. Bij volwassenen mag de schoen nauw aansluiten. De ruimte bij de hiel mag heel miniem zijn. Verder moet de schoen goed aansluiten om de enkel. Niet te veel ruimte tussen de schoen en de enkel. Bij de voorvoet moet de schoen goed aansluiten maar mag niet knellen. De schoen kan op de leest wel wat opgerekt worden, maar het is beter als de schoen in één keer goed zit. Let er op dat je de schoen goed aanpast naar het niveau van de rijders. Beginnende schaatser kunnen beter niet de duurste schoenen aanschaffen. Deze schoenen zijn stijf en beginners zijn de stijfheid van de schoen niet gewend. Dit kan blessures veroorzaken aan het spronggewricht of andere delen van het onderbeen.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.